A vakmerő nő, aki a Szerencse lánya film mögött áll

2022. október 18.
Bruna Papandrea producer harcos szellem, aki elkötelezett új hangok felemelése mellett Hollywoodban.

Bruna Papandreához kötődik a Holtodiglan (Gone Girl), a Vadon (Wild) és a Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies) is, ő mégis a Netflix új sikerfilmjére, a Szerencse lányára a legbüszkébb. Papandrea küldetésévé tette, hogy foglalkozzon a nemek közötti egyenlőséggel a stábtagok tekintetében is.

Jessica Knoll sötét, fordulatos 2015-ös regényének filmadaptációjának producereként Papandrea csaknem nyolc éven keresztül dolgozott azon, hogy ezt az erőteljes történetet képernyőre vigye. A hosszú út ellenére soha nem adta fel. Jól ismerte a történetet és a főszereplő karakterét (őt Mila Kunis alakítja a filmben), és azt érezte, ezt mindenképpen látnia kell a közönségnek. „Őszintén szólva a projekt, amelyre a legbüszkébb vagyok, a Szerencse lánya, mert teljesen egyedi a hangneme és a témája is – mondta Papandrea. – Arról van szó, hogy ez a nő valaki mássá változtatta magát, hogy túlélje a traumát.”

szerencse-lanya-film-producer

Papandrea többek között Margaret Atwood hatásra döntött úgy,  hogy olyan nagyszerű megfilmesítéshez alkalmas könyveket keres, amelyeket nők nőkről készítettek. „Reese Witherspoon és én összefogtunk a Pacific Standard produkciós cég létrehozása érdekében. Mindketten azt éreztük, hogy óriási hiány van a női történetekből. Olyanokból is, amiben a nők középpontban vannak, és olyanokból is, ahol támogató szerepben vannak” – mondja.

A producer elkötelezte magát amellett, hogy nőket alkalmaz színészek és a filmek háttérmunkatársai tekintetében is, valamint hogy olyan hangokat emel ki, amelyeket az iparban hosszú ideje figyelmen kívül hagytak.

„Még mindig nagyon nehéz olyan dolgokat eladni, amelyek ismeretlenek az emberek számára – mondja. – Mindegy, hogy a többségi társadalomtól különböző, akár fogyatékos emberekről van szó, vagy éppen a nemi diverzitásról. Úgy gondolom, hogy ha hagyják, hogy csináljuk, akkor a közönség felépül, és ott lesz. (…) Nagyon csodálom azokat az embereket, akik bármilyen új és eredeti alkotást készítenek, és valóban bemutatják azt a világot, amelyben élünk.” Az emberek pedig nagyon úgy tűnik, hogy nyitottak az újra: a film 91 országban debütált a Netflix top 10-es listáján, a nyitóhétvégén több mint 43,08 millió órán keresztül nézték az emberek.

Fotó: Getty Images, Netflix, Forrás: Entertainment Weekly

Ezt már olvastad?