Megtörtént eseten alapul a Netflix legújabb nagy dobása, a Szerencse lánya című film – Mutatjuk a részleteket!

2022. október 13.
Az írónő a saját traumáját szőtte a történetbe.

Mila Kunis főszereplésével került képernyőre a Netflix új sikerfilmje, a Szerencse lánya (Luckiest Girl Alive), és rögtön átvette a vezetést a nézettségi versenyben. A Jessica Knoll azonos című bestsellerén alapuló film egy TifAni FaNelli (Ani) nevű, látszólag tökéletes életet élő nő történetét meséli el. Ani sikeres újságíróként dolgozik, van egy szupergazdag vőlegénye, és ígéretes jövő áll előtte. A környezete nem is sejti, milyen felkavaró múltat rejteget az álarca mögött.

luckiest-girl-alive

A történetet nézve végül kiderült, hogy Ani tiniként egy brutális szexuális támadás túlélője volt: egy magángimnáziumban tanult, ahol egy buli alkalmával három fiú csoportosan megerőszakolta. Ha pedig ez nem lett volna már önmagában is elég, a lány később egy iskolai lövöldözést is túlélt: két barátja egy nap fegyvert vitt magával az iskolába és lelőtték azokat az osztálytársakat, akik részt vettek az erőszakban.

De vajon ez a rendkívül felkavaró film és az alapjául szolgáló regény egy megtörtént esetet dolgozott fel?

Részben igaz történet

A regénye írója, Jessica Knoll sokáig azt hangoztatta, hogy a történetnek nincsenek valós alapjai, hogy az egészet csak kitalálta. Egy idő után azonban belátta, hogy azzal tudna leginkább segíteni a hasonló traumán átesett nőknek, ha ő maga is felvállalná a saját történetét. Ekkor vallotta be, hogy a könyvben leírt nemi erőszak a való életben, tiniként vele is megtörtént. Anihoz hasonlóan Knollt is az a fiú erőszakolta meg, akibe titokban szerelmes volt – valamint két másik társa.

„Felébredtem, és ott volt velem szemben egy csupasz hát. Volt egy émelyítő pillanat, amikor fogalmam sem volt, hol vagyok és kivel. De ha már valakinek itt kell lennie, legalább az a fiú legyen, akibe bele voltam zúgva – gondoltam akkor. Bárcsak ő lenne, kérlek legyen ő. Aztán megfordult. Nem ő volt. Egy másik fiú mellett feküdtem, ő volt igazából a harmadik. Azon nevetett, hogy mennyire másnapos, és hogy mennyire őrült volt a buli.”

A filmben Ani barátja fegyvert visz magával az iskolába, és lelövi a fiút, aki megerőszakolta. Ez a történetszál már tényleg Knoll fejéből pattant ki, a valóságban nem történt meg. Knoll azt mondta, azért tette hozzá a lövöldözést a sztorihoz, mert úgy érezte, nem volt „elég borzalmas”, ami történt.

„Mindig az járt a fejemben, hogy ami Anival történt, az nem elég borzalmas, mert velem is ez történt. Azt gondoltam, hogy borzalmasabbá kell tennem.”

Forrás: Women’s Health Fotó: Imdb

Olvass tovább!