Viszlát, Netflix fiókok megosztása – ezt lehet tudni a belépések szigorításáról

2022. október 24.
Már csak két hónapunk maradt élvezni a Netflix jelszómegosztós kiskapuit. 

A Netflix streamingszolgáltató ugyanis 2023-tól nagyon határozottan fellép majd a jelszómegosztással szemben.

Minden streamingszolgáltató nagy mumusa a jelszómegosztás, azaz amikor egy előfizető megadja másoknak is a belépési adatait, tehát több fiók helyett csak egyet használ egy egész család vagy baráti társaság. Mivel ez hatalmas kiesést jelent szolgáltatóknak, ezért mindenki azon dolgozik, hogy a lehető leghatékonyabban lépjen fel a megosztás ellen. Ráadásul az utóbbi időben a válság miatt az eddiginél többen mondták le fiókjukat, és csoportosultak olyan baráti társaságokba, ahol sok főre mindösszesen csak egy előfizetés esik.

netflix-jelszo-szigoritas

Azonban a jövőben azok, akik megadják másoknak is a jelszavukat, súlyos pótdíjakkal számolhatnak. Pontos számokat még nem tudni, de nagyjából 1000-1300 forintnak megfelelő összeget kell kifizetnünk minden alkalommal, ha megosztjuk a jelszavunkat.

Így ha spórolni szeretnénk, akkor vagy ténylegesen le kell mondani a Netflix nyújtotta szórakozási lehetőségekről, vagy kifejezetten családoknak és baráti közösségeknek kifejlesztett, nagyobb előfizetői csomagra váltani, ahol több felhasználói fiókot is lehet jogszerűen használni.

Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?