6 karácsonyi film a Netflixen, amit az egész család imádni fog

2022. december 13.
A karácsonyi időszak tökéletes alkalom a családi házimozihoz, de nem könnyű megtalálni azokat a filmeket, amiket minden korosztály élvez majd. Mi most segítségképpen 6 tökéletes családi filmet is hoztunk a Netflix kínálatából!

1. A fiú, akit Karácsonynak hívnak (A Boy Called Christmas)

A történetbe ágyazott történetben egy Nikolas nevű kisfiú indul eltűnt apja keresésére, hogy együtt rátaláljanak a manók falujára. Mellészegődik egy barátságos rénszarvas és egy kedves kisegér is, hogy segítsék a nehéz sorsú fiút. Ebben a megható, gyerekek és felnőttek számára is élvezhető Netflix-moziban minden megvan, ami az ünnepi időszakra kell: sok-sok varázslat, kaland és Maggie Smith csodálatos alakítása!

2. Grincs

Idén szerencsére a klasszikus, Jim Carrey főszereplésével készült Grincs is felkerült a Netflix kínálatába! Ezt a filmet sosem lehet kihagyni: fanyar humorú, szerethető mese a végén kötelező nagy tanulsággal, de közben mégsem lesz túl giccses az egész (annak ellenére, hogy Kifalva tulajdonképpen maga a karácsonyi giccs).

3. A Jangle család karácsonya (Jingle Jangle: A Christmas Journey)

A 2020-as karácsonyi musicalben egy játékgyáros fantáziavilága elevenedik meg. Erre a filmre csak akkor üljön le a család, ha mindenki bírja a látványos zenés táncjeleneteket és a pörgő ritmust, ugyanis az egész film egy őrült karácsonyi sodrás.

4. Klaus

Elsőre talán szokatlanul sötét hangulatúnak tűnik a Netflix karácsonyi meséje, de a Klaus pont attól lesz igazán szerethető, hogy nem csöpög belőle az ünnepi cukormáz. A képi világában is meglepően zord mesében egy lusta postásfiúnak kell bizonyítania – így barátkozik össze az öreg játékkészítővel, aki már kiábrándult hivatásából. Együtt természetesen igazi karácsonyi csodát alkotnak!

5. Karácsonyi krónikák

Egy apa nélkül maradt testvérpár újra hinni kezd az ünnepben, mikor személyesen is találkoznak a Télapóval (akit itt Kurt Russel tesz vagányabbá, mint a klasszikus, joviális figura). A gyerekek segítenek megoldani a kalamajkát és közben felfedezik, hogy az ünnep csodája tényleg létezik. Ez a tökéletes hollywoodi recept szerint forgatott mozi tényleg igazi családi szórakozást ígér, a felnőttek is őszintén tudják majd élvezni!

6. Slumberland

Nem kifejezetten karácsonyi film, mégis ünnepi moziélményt nyújt a Netflix idei dobása, a Jason Momoa főszereplésével készült Slumberland. Apja tragikus halála után a Nemo nevű kislány az álmok világába menekül, hogy ott találkozzon újra édesapjával. Útitársa egy mágikus számkivetett, Flip lesz, akiről hamarosan az is kiderül, hogy több szálon fűződik Nemóhoz, mint ahogy gondolták. Megható, szomorkás, de felemelő családi kaland.

 

Fotó: Netflix

Olvass tovább!