3 kihagyhatatlan karácsonyi film, hogy hangolódhass az ünnepekre

2022. december 06.
Ha december, akkor karácsony, ha pedig karácsony, akkor elkerülhetetlen, hogy úton-útfélen karácsonyi filmekbe botoljunk. Ha nem rántott még magával az ünnepi hangulat, akkor azért, ha pedig maga vagy a karácsonyi manó, akkor azért nézd meg ezt a három kihagyhatatlan karácsonyi filmet.
  • Minden karácsonykor közös családi dilemma, hogy mit is nézzünk?
  • Az alábbi három film kihagyhatatlan idén karácsonykor, akár akkor is, ha a nagyi, a szülők és az unokák is együtt néznének valamit.
  • Rövid leírás mellett cikkünkben az előzetes is segíthet eldönteni, hogy számunkra melyik a legideálisabb karácsonyi film.

Neked is ismerős a karácsonyi filmezés körüli vita „hagyománya”? Nem könnyű olyan filmet találni, ami a fiatalokat is leköti, a nagyszülőknek sem túl gyors és modern, de a szülők sem görgetik a pléd alatt a közösségi médiát közben… Mutatunk 3 olyan kihagyhatatlan karácsonyi filmet, ami egyszerűen csak mosolyt csal majd mindenki arcára!

3 olyan kihagyhatatlan karácsonyi filmet ajánlunk, amit akár több generáció is együtt nézhet idén!

3 olyan kihagyhatatlan karácsonyi filmet ajánlunk, amit akár több generáció is együtt nézhet idén!

Ha karácsonyi film, akkor Karácsony veled

Az ex-tini szívtipró, Freddie Prinze Jr. egy egyedülálló, özvegy apát alakít, akinek középiskolás lánya, Christina éppen a szülinapját fogja ünnepelni karácsonykor, és minden vágya, hogy teljesüljön a kívánsága. A történetet egy latina popsztár is megspékeli, aki különös, de annál kedvesebb románcba keveredik az apával a tinilányon keresztül. Az énekes a lemezszerződés elvesztésének küszöbén áll, és tanácsadói szerint Angelina számára az lenne a legjobb megoldás, ha írna egy karácsonyi slágert, ahogy Mariah Carey is tette – ő azonban úgy dönt, hogy dalszerzés helyett inkább meglátogatja a fiatal rajongóját, Christinát. Kis költségvetésű, hangulatos és egyszerű film, de tökéletes ahhoz, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk tőle. Elő a karácsonyi csúnya pulcsikkal és a forrócsokival, irány a kanapé!

Kihagyhatatlan manófilm: Mi a manó?

Ebben a filmben minden megvan, ami egy karácsonyi klasszikushoz kell. A bájos, cinikusságot abszolút nélkülöző Buddy egy elfojthatatlanul jókedvű, a zord New York-nak tükröt tartó manó, akit a Mikulás főmanója, Manó Papa nevelt fel az Északi-sarkon. Ő azonban nem egy közönséges elf (főleg, hogy két méter magas), és amikor végre rájön, miért különbözik a többiektől, elindul a nagyvárosba, hogy megtalálja biológiai apját, aki New York-ban él. Csakhogy a Papának fogalma sincs Buddy létezéséről, és amikor végre egyesül a család, Buddy egy konfliktus miatt világgá megy. A bajokat csak tovább bonyolítja, hogy a Télapó lezuhan a szánjával, mert az emberek már nem hisznek benne. Will Ferrell ünnepi meséje kihagyhatatlan, ha kezdjük elfelejteni, hogy milyen varázslatos volt gyerekként várni a karácsonyt – és nem mellesleg ez Vilmos herceg kedvenc karácsonyi filmje is.

Családi sláger: Karácsonyi vakáció

Egy másik ünnepi klasszikus, a Karácsonyi vakáció igazi családi ünnepi sláger. Az Amerikai vakáció és az Európai vakáció után a Griswold család ezúttal nem nyaralni megy, hanem a karácsonyt szeretné ünnepelni, méghozzá az egész család közében, igazi régimódi stílusban. Mindenki készül a meghitt ünnepre, de már előre látható, hogy a famíliára jellemző apokalipszis ezúttal sem marad el. Griswoldék mindent felforgatnak: miattuk megy el az áram az egész városban, a karácsonyfa felgyullad, a SWAT-kommandó pedig emberrablás miatt megrohamozza a családot. Minden hozzávaló adott, ami a tökéletes karácsonyi családi vígjátékhoz kell.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!