Sorozat készül az Alkonyatból

2023. április 20.
Tévésorozatként tér vissza a Stephanie Meyer regényeiből adaptált Alkonyat-sorozat, ami ismertté tette Robert Pattinsont és Kristen Stewartot.

Egyelőre még keveset tudni a tervben lévő Alkonyat tévésorozatról, így még azt sem fedték fel, hogy az eredetileg öt részből álló filmsorozat remake-je készül-e el, vagy új történetet gyúrnak a szerző, Stephanie Meyer világából. Annyi biztos, hogy a forgatókönyvért a The Walking Dead: World Beyondot is jegyző Sinead Daly felel, de állítólag maga Meyer is részt vesz majd az írásban.

A regény adaptációjaként készült vámpíros filmsorozat első darabja (Alkonyat) 2008-ban jelent meg, ezt követte az Alkonyat: Újhold, az Alkonyat: Napfogyatkozás, majd a záró Alkonyat: Hajnalhasadás, amit két filmben dolgoztak fel. A filmek, amik híressé tették Robert Pattinsont és Kristen Stewartot, bár annak idején rengeteg negatív kritikát kaptak, még ma is elképesztően népszerűek – nemrégiben derült ki, hogy a Netflix nézettségi listáján is töretlenül az élmezőnyben vannak.

Egyelőre a Lionsgate TV által készülő tévés széria szereplőgárdájáról sem árultak el semmit, így nem lehet tudni, hogy látjuk-e az ikonikus szereplőket – Pattinson és Stewart mellett például a vérfarkas Jacobot megformáló Taylor Lautnert.

Forrás: HollywoodReporter, Fotó: Summit Entertainment