Kristen Stewart bátran kiáll a szabad szerelem mellett

2020. november 19.
Az Alkonyat-filmek és a Robert Pattinsonnal való kapcsolata tette igazán híressé, mára azonban szerencsére maga mögött tudta hagyni a mindig álmos tekintetű Bella Swan karakterét, és a magánéletében is sokkal kiegyensúlyozottabbnak látszik. Stewart 2016-ban beszélt először nyíltan a biszexualitásáról, azóta pedig gyakorlatilag a szabad szerelem egyik szószólójává vált.

Amikor 2008-ban az első Twilight-film megjelent, a rajongók képzeletükben már össze is boronálták a két főszereplőt, Kristen Stewartot és Robert Pattinsont. De a valódi egymásra találáshoz sem kellett sok idő, egy évvel a premier után, 2009-ben a két színész már egy párként jelent meg a vörös szőnyegen. Háromévnyi (látszólagos) idill után 2012-ben robbant a bomba: lesifotók jelentek meg Stewartról, amint éppen a Hófehér és a Vadász rendezőjével, Rupert Sansersszel csókozólik. A megcsalás véget vetett a pár kapcsolatának, de egy csapásra a rajongók is a színésznő ellen fordultak. Egyszerre lett felelős egy házasság tönkretételéért (Rupert Sanser ugyanis nős volt), és azért is, hogy képes volt megcsalni Pattinsont, akit akkoriban a világ egyik legjobb pasijának tartottak.

A botrány után Stewart tudatosan hátat fordított egy időre a reflektorfénynek, a nagy hollywoodi mozik helyett kisebb művészfilmekben szerepelt, miközben egyre-másra tűnt fel különböző nők oldalán. Mivel ekkor még nem beszélt nyíltan a szexualitásáról, a bulvársajtó csak találgatni tudott.

Aztán hirtelen, mintha az elmúlt években valami megváltozott volna, Stewart visszatért az A-listás sztárok közé, és saját magával is egyensúlyba került. A karrierje szárnyalni kezdett, leforgatta az Árok című horrorfilmet, elvállalta az egyik főszerepet az új Charlie angyalaiban,  de nemrég kiderült az is, hogy ő fogja játszani Diana hercegnőt egy készülő új filmben valamint, hogy ő lesz a főszereplője az első leszbikus karácsonyi filmnek, a Karácsonyi meglepinek.A filmes sikerek mellett pedig Stewart a magánéletében is sokkal magabiztosabbá is vált. Ma már bátran beszél a szexualitásáról, és ha kell, az LMBTQ-közösség jogaiért is kiáll.

Ezt olvastad már?

2017-ben például a Saturday Night Live műsorvezetőjeként, a világ egyik legnézettebb tévéműsorában beszélt teljes természetességgel a szexuális identitásáról.

Néhány napja pedig a Karácsonyi meglepi című film egyik vörös szőnyeges eseményén, a fekete Chanel ruhája mellé húzott fel egy feliratos szájmaszkot, amin mindössze ennyi állt: Love wins, vagyis, hogy a szerelem győzedelmeskedik.

kristen-stewart

Kristen Stewart tehát visszatért, és mi jobban imádjuk, mint valaha.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images