Vissza a moziba: 10. Vertigo Filmhét a legjobb európai és artfilmekkel

2023. augusztus 20.
Az elmúlt kilenc év nagy sikerét követően augusztus 24-30. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinemában (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.) idén is lesz Vertigo Filmhét. A jubileumi filmhéten egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 18 alkotás szerepel, melyek közül három az országos premier előtt látható majd.

A 10. Vertigo Filmhét budapesti helyszínén ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: mások mellett svéd és francia vígjátékok; svéd és norvég horrorfilmek; francia, angol és dán drámák; Oscar-díjas és Oscar-jelölt filmek és több fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban. 

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a filmhéten a legendás brit rendező, Ken Loach utolsó filmje, a The Old Oak – A mi kocsmánk; a nemzetközi bestsellerből készült megkapó családi dráma, A csodák könyve; és az Oscar-jelölt Bérénice Bejo főszereplésével készült francia párkapcsolati vígjáték, a Hawaii.

Vissza a moziba: 10. Vertigo Filmhét a legjobb európai és artfilmekkel

The Old Oak – A mi kocsmánk

24-én, csütörtökön François Ozon-maratonnal nyit a filmhét. A francia film fenegyerekének négy filmje is műsorra kerül: a programban előbb a világháborús romantikus dráma, a Frantz; utána az erotikus thriller, Dupla szerető lesz látható. 18 órakor kezdődik a cannes-i versenyfilm, a Minden rendben ment Sophie Marceau főszereplésével; majd a programot a berlini versenyfilm, a Peter von Kant zárja.

25-én, pénteken ismét mozikban lesz látható a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek című svéd gasztrovígjáték. Ezt követően két premier előtti vetítéssel folytatódik a Vertigo Filmhét. 18 órai kezdettel a brit rendezőfenomén Ken Loach utolsó filmje, a cannes-i versenyprogram remek darabja, a The Old Oak – A mi kocsmánk lesz látható. Ezt 20:15-től az Oscar-jelölt Bérénice Bejo világvége vígjátéka, a Hawaii követi. Utóbbi megtörtént eseményeken alapul és arról szól, hogy egy baráti társaság elárulja egymásnak a legféltettebb titkait, abban a hitben, hogy eljött a világvége, ám amikor az elmarad, még egy hétig össze vannak zárva az egzotikus szigeten.

26-án, szombaton premier előtt lesz látható a nemzetközi bestsellerből készült A csodák könyve. A megható családi dráma egy anyáról szól, aki végigjárja a kómában lévő fiának a világvége listáját, remélve, hogy ezzel visszakaphatja a gyerekét. A csodák könyve után 18:00 órától ismét látható lesz a Hawaii, majd a francia vígjátéksiker, Az új játék zárja a napot.

Vissza a moziba: 10. Vertigo Filmhét a legjobb európai és artfilmekkel

Hawaii

27-én, vasárnap ismét látható lesz a The Old Oak – A mi kocsmánk, és A csodák könyve. A két előadás között 18:00 órától az Asterix és Obelix: A középső birodalom című francia vígjátéksiker tekinthető meg.

28-án, hétfőn az adrenalinfüggőknek kedvezünk: előbb a svéd Valaki a túloldalon horrorfilm, majd a Menekülj! és a Rémálom című norvég horrorfilmek tekinthetők meg.

29-én, kedden a skandináv ínyenceknek kedvezünk. Előbb a Semmi című kultregényből készült, azonos című thriller; majd az Oscar-díjas dán Még egy kört mindenkinek és az Arany Pálma-díjas, többszörös Oscar-jelölt, svéd A szomorúság háromszöge lesz ismét látható nagyvásznon.

30-án, szerdán a francia romantikus filmek kedvelői örülhetnek. A Szexfantáziák című pikáns francia komédiával kezdünk. Ezután az Aline – A szerelem hangja című Céline Dion-életrajzi film kerül sorra. A napot A csodák könyve premier előtti vetítése zárja.

Vissza a moziba: 10. Vertigo Filmhét a legjobb európai és artfilmekkel

A csodák könyve

Az esemény küldetése a nyári hőségben nem is lehetne aktuálisabb: válogatott programmal visszacsábítani a nézőket az artmozikba. Mindehhez ideális helyszín a minden tekintetben megújult Art+ Cinema, ahol immár luxuskörülmények között lehet artmozizni.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 990 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1990 forint. A jegyelővétel már elkezdődött online a http://www.artpluszcinema.hu weboldalon. A 10. Vertigo Filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.