Nagy a felháborodás: Anne Heche-t is kihagyták az Oscar-megemlékezésből

2023. március 14.
Többek között sem Anne Heche, sem Charbli Dean, a Szomorúság háromszöge című film főszereplője nem került be a díjátadó legszomorúbb összeállításába.
Anne Heche autóbalesetben vesztette életét

Az Oscar-díjátadó a pompáról, a sztárokról, a filmszakma ünnepléséről szól. De ezenfelül a csillogó ünnepség tradicionálisan megemlékszik az előző év során elhunyt filmes szakemberekről is. Az ebben az évben lejátszott In Memoriam videóhoz idén Lenny Kravitz élő zongorajátéka volt a zenei aláfestés, ami nem terelte el a figyelmet arról, hogy többen is kimaradtak a listáról, akiknek sokak szerint ott kellett volna lenniük.

A legnagyobb felháborodást többek között Anne Heche, a tavaly augusztusban, tragikus körülmények között elhunyt színésznő kihagyása váltotta ki. Heche szerepelt többek között a Hat nap, hét éjszaka, a Donnie Brasco, a Tűzhányó és a Psycho című filmekben is.

Kimaradt a felsorolásból Charlbi Dean, a Szomorúság háromszöge című film fiatal színésznője is. Dean tavaly hunyt el egy gyors lefolyású váratlan betegségben. Kihagyása azért volt különösen fájó, mert a Szomorúság háromszögét jelölték a legjobb film, legjobb eredeti forgatókönyv és legjobb rendezés kategóriában is.

Bekerült a videóba viszont a tavalyi év során elhunyt Kirstie Alley, Ray Liotta, James Caan és Raquel Welch is.