ARC Kiállítás 2023: egy hónapunk van szavazni, hogy melyik alkotás legyen a közönségnyertes

2023. szeptember 12.
Szeptember 8-án megnyílt a 23. ARC kiállítás Újbudán. A tárlat egy hónapon keresztül, október 8-ig látogatható éjjel-nappal az újbudai Bikás parkban.
  • Az ARC 23. alkalommal várja a látogatóit egy hónapon át Budapesten. 
  • A kiállítás negyedik alkalommal kerül megrendezésre Újbudán, a Bikás parkban. 
  • Idén rengeteg díjjal és különdíjjal értékelték a legjobb plakátok készítőit, de egy díj még várat magára: a közönségdíj.

Az ARC hagyományaihoz hűen az alkotói szabadság jegyében a felkínált témakörön kívül más ötlettel, témával is szabadon lehetett pályázni. Idén sem csak egyetlen ember gondolatai vezették a díjazott képek kiválasztását. A 700 pályamunka sorsáról 21 szakemberből álló zsűri döntött. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2023. szeptember 8-án, a sajtónyilvános díjátadón kerültek átadásra.

A 2023-as ARC győztesei

A legjobb alkotásnak járó díjat Nagy Borbála Oktatáspártiak című alkotása kapta. Második helyezett Hajsz Tibor Súgd a fülembe azt című képe lett. Harmadik helyezést ért el Gallay-Nagy Krisztina Útmutatás kezdőknek című munkájával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Sípos Zoltán Vissza! című műve kapta.

A Budapest 150 ARC+ díjakat Csekk István Tömörített járatok, Lengyel Nóra Emese Legyek, Bencsik Írisz Sokszínűek vagyunk, Mátéfy Lilián és Oláh Viktória Azt mondták, így nem lesz melegünk, Sárközi Regina Inez Pad és Nagy Attila Stadionok Metróállomás című művei kapták. 

Újbuda különdíját Gyarmati Fanni Itt élned, halnod című pályaműve, Újbuda kultúráért felelős alpolgármestere, Barabás Richárd különdíját Horváth Luca Putyin játszótere című pályaműve kapta.

A Civilizáció koalíció által alapított és a Magnet Bank támogatásával létrehozott Civil Szívvel különdíj első alkalommal került átadásra. Azt az alkotót illette, akinek pályaműve a legötletesebben ragadta meg a civilek mindennapjait, a hazai civil társadalom helyzetét. A díjat Hajsz Tibor nyerte el Rajta vagy? című munkájával. 

A Hammer Agency különdíját Péter András László Metamorfózis című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketingszempontból világszínvonalú megoldást nyújtott.

Az ARC közönségdíj átadása még hátra van 

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra biztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR-kód segítségével, vagy az ARC weboldalán – 2023. október 8-ig.