Így szeretett bele Törőcsik Franciska egy macskába – Itt a Cicaverzum trailere

2023. szeptember 10.
Október 19-én mutatják be országszerte a mozikban Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjét Cicaverzum címmel, melynek elkészült a végső trailere. Az abszurd szerelmi háromszög történet főszerepét Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák, a Macska Patkós Márton hangján szólal meg, fontosabb szerepekben Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész láthatóak.
Így szeretett bele Törőcsik Franciska egy macskába - Itt a Cicaverzum trailere

„A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a 21. században, és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macskamotívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról” – mondta Szeleczki Rozália.

„A Cicaverzum egyszerre szól a kapcsolódás nehézségeiről, a kiskorunktól hordozott sérüléseinkkel való szembenézésről, és erről a szürreális világról, amit néha már csak egy lépés választ el attól, hogy egy macska megszólítson bennünket az utcán. A Cicaverzum világa semmihez nem hasonlítható, ezért volt életre szóló élmény részt venni benne. Azért is fontos ez a mozi számomra, mert szerintem a művészet akkor fejlődik, ha fel merjük vállalni a saját ízlésünket, víziónkat, ahogy ezt Szeleczki Rozália és csapata tette. A közös cél eredménye egy szellemes, kedves, ugyanakkor abszurd és mély történet” – fogalmazott a főszereplő, Törőcsik Franciska.

A film cselekménye szerint a harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) menekül a szerelem elől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál.

Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját (Patkós Márton) csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, amíg Fáni majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a „tündérmeséhez” Mihály (Polgár Csaba), a macska sármos gazdája?

A forgatókönyvet a rendező Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). Mellékszerepekben többek között Udvaros Dorottyát, Csobot Adélt, Alföldi Róbertet, Martin Mártát, Tordai Terit és Kiss Tibi zenészt is  láthatjuk. A film látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője Czitrom Ádám.

Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával valósult meg, a Lupa Pictures produkciójában, koproducere az RTL Magyarország, forgalmazója a Forum Hungary.