Nincs túl késő – Üzeni anti-FOMO himnuszában Nagy Adri és Lotfi Begi

2023. november 16.
A bénító félelem, hogy kimaradunk valami jóból, gyakori jelenség, ám az élete legboldogabb fázisában lévő Nagy Adri és az egyik legsikeresebb hazai producer, Lotfi Begi is azt vallja, hogy semmihez „Nincs túl késő”. A vadiúj, ’80-as évek elektropop mámorával átitatott felvétel, mint egy biztató barát, egyenesen a két kezünknél ragad meg és hív táncra minket, ha a padlón lennénk.

Az idén is sok arany- és platinalemezzel gyarapodott Lotfi Begi ezúttal a kamrába tette az őrült fesztiválhangulatot a Kozmixszal újragondolt Kis világ után, és a zsúfoltságtól fűtött klubok felé fordult Nagy Adrival közös, vadiúj dalával. Üzenetük, hogy Nincs túl késő egyben cím is lett, szeretnének ezzel bátorítani mindenkit.

Az énekesnő elmondása szerint jobb partnert nem is találhatott volna, mint Lotfi Begi, aki sosem felejti, honnan érkezett, hiszen gyerekként került Iránból Magyarországra és sok kihívást győzött le élete során.

„Tegnap érkeztem haza a Nincs túl késő premier miatt Teheránból, ahova 12 év után először hazalátogattam. Most egyedül utaztam a gyerekek otthoni kötelezettségei miatt, de így alkalmam volt arra, hogy kicsit mélyebbre merüljek a gondolataimban. Szándékosan töröltem az Instát és a Facebookot is, hogy kiszakadjak a mindennapi mókuskerékből. Az a helyzet, hogy egyáltalán nem éreztem magam úgy, hogy kimaradnék bármiből is, kellenek néha ezek az időszakok mindenkinek, ez egy nagyon hasznos kis restart volt” – mondta Lotfi Begi.  Az újdonsághoz egy videóklipet is megálmodott a duó, amelyben Nagy Adrit gyönyörű szettekben láthatjuk Begi oldalán, az énekesnő pedig egy interjúban mesélt a közös munkáról.

Bombasztikusan festesz Lotfi Begivel közös, Nincs túl késő című új klipetekben. Mesélj, mi a titkod? Vagy 15 évet letagadhatnál!  

Őszintén megmondva, el is érzékenyültem ezen a kérdésen! Sosem voltam még ennyire elégedetlen magammal videóklipben, mint most. Nem is készültem fel úgy, mint amennyire szoktam, annyi jelenleg a teendőm. Azt szoktam mondani, hogy a szakma tart jól, hiszen a szórakoztatóipar megköveteli, hogy jól nézzek ki. Alapvetően edzeni járok, odafigyelek az arcápolásra, az arckezelésre és az étkezésre. Klipforgatás előtt általában az azt megelőző 2 hétben többet futok, járok el edzeni, mozogni. Ez most nem történt meg. 

Nem vagy kicsit túl szigorú magaddal? 

Dupla Bak vagyok, abszolút szigorú vagyok. Ha megdicsérnek, oké, megköszönöm, de magamban elkönyvelem, hogy nincs így.  

Mik történtek veled, hogy ennyire húzós ez az időszak? 

Sok felkérésem volt influenszerként és a videóklip is elkészült, aminek szinte az összes folyamatában részt vállaltam. Anyukaként is helyt kell álljak, szóval összecsaptak a hullámok a fejem felett.

Láthatunk vörösben, csillámokba borulva, kicsit darkosabb szettekben. Ezek közül melyikben érezted magad a legjobban? Melyik áll hozzád a legközelebb? 

A csillámos szett. Az egy nagyon különleges, merész, sejtelmes darab: keveset mutat, de a női alakot rendkívül kiemeli.

Hétköznap is ilyesmi ruhákban lehet látni?  

Alapvetően a klasszikus stílust képviselem, a letisztultabb formákat szeretem, de ha Kiss Márk rám ad ilyen szép csillogóst, azt nem lehet elutasítani. Egyébként meglepő lehet, de vannak hóbortjaim: olykor felpróbálgatom az estélyi ruhákat otthon és abban vagyok. Sőt a covid alatt, amikor ki se lehetett mozdulni, rengetegszer estélyiben ténykedtem otthon csak úgy.  Azt gondolom, az egész napunkat meghatározza, ha egy átlagos ruha alá különleges fehérneműt választunk. Ezek apróságok, de jó rájuk találni. Ha tetőtől talpig csillámost lenne kedvem viselni hétköznap, nem érdekelne, mit szól más. Ha egy szürke hétköznap van, vagy rossz a kedved és piros rúzst akarsz feltenni, tedd meg! A dal is valahol erről szól, hogy merjünk lépni teljes vállszélességgel, magunk mellett adjuk le a voksunkat. 

A Nincs túl késő alapvetően a lezárás és egy ígéretes, új fejezet kezdetéről szól. Neked mit jelent a dal? Milyen szituációban érezted úgy legutóbb, hogy valamit meg kell lépni, és még nincs hozzá túl késő?

A zenét ki lehet vetíteni bármire: kapcsolatokra, barátságra. Így 35 év felett újjáéledt a nőiességem és elmondhatom, hogy megérkeztem. Merem vállalni magam és nem engedni saját magamból mások miatt.

Január 20-án ünnepled a szülinapod, szóval igazi téli gyerek vagy. Mesélj, hogyan éled meg ezt az évszakot? 

Nem szeretem. Inkább őszi lánynak érzem magam. Az életem során is általában ősszel történnek nagyobb események, annak idején a terhességem, most az új dal is, minden az őszi időszakban történik. A telet és a vele járó, sok réteg ruhát annyira nem szeretem. Megjegyzem itt, hogy anyukaként mellesleg azt is tudjuk, hogy nagyjából 20 perccel hamarabb kell kezdeni az öltöztetést. 

Akkor te a netflixezős, beburkolózós típusba sorolod magad ilyenkor inkább? 

Nem, én abszolút aktív vagyok. Sokat kirándulok, sétálok, ráadásul a férjem síversenyző volt, szóval ez kicsit rákényszerít a téli sportokra és azon belül is a sípályára, ahol amúgy én rettegek a legjobban. A gyerekemmel tavaly voltunk Ausztriában síelni, Murauban a Jurassic Park-os pályát, na azt én is nagyon szerettem.