Nincs kedved bulizni? Ezeket a filmeket nézd meg szilveszter este

2023. december 31.
Közeledik a szilveszter este, de te még nem érzed magadban az erőt a bulizáshoz? Vagy éppen nem szereted a hangos zenét és a sok embert? Nincs semmi gond, mással is el lehet ütni az időt az újév pillanatáig. Mutatunk 10 filmet, ami garantáltan hangulatba hoz!
film maraton

Szilveszter éjjel (2011)

Kezdjük is egy újabb klasszikussal, ha már szilveszterről van szó. A rendező Garry Marshall igazi szakértő, gyakorlatilag az Amerikában létező összes ünnepből készített már filmet, így a szilveszter sem maradhatott ki. A történet több szálon fut: szerelem, szakítás, megbocsátás, gyermekáldás és az elmúlás gondolata. Mindehhez itt van neked többek között Josh Duhamel, Michelle Pfeiffer, Halle Berry, Jessica Biel és Zac Efron. Mi kell még?

Időről időre (2013)

A főszereplő Tim Lake (Domhnall Gleeson) 21 éves és rájön, hogy képes utazni az időben. Eldönti, hogy jobbá teszi a világot, de először szeretne szerelembe esni. Ahhoz, hogy meghódítsa a kiválasztott lány (Rachel McAdems) szívét, többször is át kell írnia a saját történetét, hiszen az időutazás mindent megnehezít…

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi (2011)

A rablóknak három alapszabálya van: senki ne sérüljön meg, senki ne járjon rosszul, aki nem érdemli meg és a tervet úgy kell véghez vinni, mintha nem lenne vesztenivalód. Ez Danny Ocean (George Clooney) missziója – ebben segít neki többek között Brad Pitt és Matt Damon is. A főszereplők láttán egyből kedvet kaptál, ugye?

Alkalmi randevú (2020)

Sloane (Emma Roberts) egyedül maradt az ünnepekre – megint. Megfogadja a nagynénje tanácsát és keres egy partnert, aki a párjának adja ki magát a családja előtt. Ez mindaddig tökéletesen működik, amíg mindketten rájönnek, hogy már nem csak látszatkapcsolat az övék.

High School Musical / Szerelmes hangjegyek (2006)

A szilveszter esti filmmaraton nem lenne teljes a High School Musical nélkül – legalábbis szerintünk. Troy (Zac Efron) és Gabriela (Vanessa Hudgens) egy resortban futnak össze az iskolaszünetben, majd rájönnek, hogy a következő évben osztálytársak lesznek. Szerelmi szál, rengeteg jó dal és tánc. Nem is kell több.

Carol (2015)

A cselekmény az ötvenes évek Manhattanében játszódik. Therese (Rooney Mara) egy nagyáruházban dolgozik és a jobb életről álmodik, amikor beszédbe elegyedik a jómódú Carollal (Cate Blanchett), aki borzalmas házasságban él, amit már csak a közös gyermek tart össze. Egyre többet találkoznak, elmélyül a kapcsolatuk, ám a féltékeny férj közbelép. 

A szerelem hullámhosszán (1995)

Egy karácsony esti rádióműsorban vágyakról, álmokról beszél a műsorvezető: egy kisfiú segítséget kér édesapjának (Tom Hanks), aki a felesége halála óta nagyon magányos. Meghallja ezt egy fiatal lány (Meg Ryan), akit elvarázsolnak a kisfiú és édesapja szavai. Eldönti hát, hogy megkeresi a férfit, hiszen úgy véli, hogy ő lehet számára a Nagy Ő. 

Adaline varázslatos élete (2015)

Adaline a csodával határos módon túlél egy balesetet, ami után észreveszi, hogy nem öregszik tovább. Majdnem 80 éven át őrzi a titkát, ami egy magányos életre kényszeríti. Egészen addig, amíg találkozik Ellis Jonesszal, akibe reménytelenül beleszeret, ám innentől a lebukás is veszélyezteti. 

Az igazira várva (1995)

Forest Whitacker első rendezése négy amerikai nő sorsát követi nyomon. Az egyetlen összekötő kapocs a barátságuk, hiszen a karrier, a kapcsolataik és a család teljesen más irányba viszi őket. Szeretnének megállapodni, ám egy erős, független nőnek elég nehéz megfelelő partnert találni – ezzel pedig mind a négyen így vannak. 

A megálló (2013)

A megálló című film igaz történeten alapszik. A 22 éves afroamerikai Oscar Grant szilveszter reggelén eldönti, hogy szeretne jobb ember lenni és meg is teszi az első lépéseket ennek érdekében. Előre eltervezett napja azonban tragikusan végződik: egy rendőri intézkedés során lelövik a San Franciscó-i Fruitvale metróállomáson.

Fotó: Getty Images