Így lehet egyedül is boldog a karácsony

2022. december 22.
Ha egyedül töltöd a karácsonyt, akkor nem csoda, ha nem tölt el lelkesedéssel, hogy közelednek az ünnepek. Ez a pár nap a te testi-lelki felüdülésedet is szolgálhatja, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy magányosnak kell érezned magad.

Merülj el egy könyvben

Egy jó könyv képes teljesen más valóságba repíteni, így most elmenekülhetsz a hétköznapok elől, ha év közben nem volt rá időd.

egyedul-boldog-karacsony

Legyél te a Télapó

Csempéssz vidámságot mások napjaiba néhány apró kedvességgel. Adományozz nonprofit szervezeteknek, alapítványoknak, menhelyeknek vagy önkénteskedj.

Nézz valamit, amire eddig nem volt időd

Nem éred utol a kedvenc tévéműsorodat? Nincs elég időd, hogy végignézd A koronát, vagy elmerülj egy többrészes filmben? Most végre megengedheted magadnak, hogy egész nap pizsamában fetrengj a streamingoldalak előtt.

Mozogj

Bár előfordulhat, hogy kedvenc edzőtermed bezár az ünnepek alatt, és a futáshoz is túl hideg lehet, de egy online jógaóra bármikor feltölt testileg és lelkileg is. Végtére is, a testmozgás növeli az endorfinszintet, és sokkal jobb hangulatban indul majd a napod.

Menj templomba

Ha szoktál templomba járni (de akkor is, ha nem), akkor az ünnepek alatt is látogass el egy misére vagy istentiszteletre, hogy eltereld az ártó gondolatokat.

Kreatívkodj

Készíts kollázst a régi nyaralásokon készült fotókból, esetleg írj naplót. Az is jó stratégia, ha lefotózod a számodra kedves helyeket, például egy helyi parkot, ahol gyerekkorodban sokat szánkóztál.

Éljen az öngondoskodás

Varázsold otthonodat gyógyfürdővé, és tarts spanapot: kényeztesd magad home made arckezeléssel, bőrradírral, relaxációval.

Ünnepi lejátszási lista

Tudományosan bizonyított tény, hogy a zene fokozza a jó hangulatot. Készíts lejátszási listát az ünnepekre előre, hogy reggelente csak el kelljen indítanod – máris szebben fog indulni a napod.

Készíts magadnak egy régi kedvencet

Ugyanúgy gondoskodj magadról, ahogy azt a szeretteiddel is tennéd. Készíts magadnak valami finom ételt, például egy gyerekkori kedvencedet.

Próbálj ki valami meditatívat

A kötögetés, egy kihívást jelentő kirakós játék vagy egy felnőtt színező segít a jelenre koncentrálni és oldja a stresszt.

Online játék

Az online játék nem csak felesleges időtöltés lehet: a technológiát másokkal való kapcsolatteremtésre is használhatod, és a segítségével elhiheted, hogy nem vagy egyedül.

Gondolkodj másképpen

Az, hogy elismered, hogy egyedül vagy az ünnepek alatt, semmiképpen sem jelenti azt, hogy senki nem törődik veled, vagy hogy örökre magányos maradsz. Próbálj meg változtatni a gondolkodásodon és elhitetni magaddal, hogy egyedül lenni nem feltétlenül rossz, sőt néha szükséges is.

Forrás: Oprah Daily, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!