Az Erkel Színház színpadán, táncelőadásban kelt életre A kis herceg

2024. február 25.
Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. 250 nyelvre fordították le, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. A klasszikus műből a Broadway Entertainment Group készített színházi produkciót, mely februárban Budapesten is megtekinthető volt.
Az Erkel Színház színpadán, táncelőadásban kelt életre A kis herceg

A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

A kis herceg produkció kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. A csapat további tagjai: Noellie Bordelet segédkoreográfus, Marie Jumelin videodizájner, Peggy Housset jelmeztervező, Stéphane Fritsch fénydizájner, Tristan Viscogliosi hangdizájner, Etienne Beaussart projekciódizájner, Carmen Arbues Miro fodrász- és sminkmester, valamint Aurélie Gandilhon kellékes.

Jelenet A kis herceg című előadásból

Az előadás műfaját tekintve koreográfiai adaptáció, kortárs tánc és újcirkusz. A narrátor az egyetlen szereplő, aki beszél az előadás során. Az összes többi művész, akik a világ minden tájáról – Kínából, Indiából, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból – érkeztek, cirkuszi vagy kortárs táncos háttérrel rendelkeznek, koreográfiával és akrobatikával fejezik ki magukat.

Az előadás nemzetközi színészgárdájának főbb tagjai: Lionel Zalachas (A kis herceg), Chris Mouron (a narrátor), Aurélien Bednarek (a pilóta), Helena De Graeve (a rózsa), Romeo Langlios (a hiú), Marcin Janiak (a lámpagyújtogató), Joän Bertrand (a király).

Jelenet A kis herceg című előadásból

A kis herceg világpremierje 2019-ben Párizsban volt, innen indult világ körüli turnéra. 2020-ban Dubajban mutatták be, 2021-ben Sydneyben játszották és 2022-ben egy egész évadot töltött a New York-i Broadwayn. Jelenleg a lisszaboni közönség láthatja, majd 2024 januárjában újra Dubajban volt látható a show, februárban érkeztek Budapestre, ahonnan Prágába utazott a produkció.

„Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé” – nyilatkozta az előadás előtt Anne Tournié rendező.