Oscar: 3 lélegzetelállító smink a múltból

2024. február 16.
A 2024-es Oscar-gála kapcsán megnéztük a legemlékezetesebb Oscar-díjátadós sminkeket. Következzen a három kedvencünk az utóbbi évtizedekből.
oscar-gala-smink
  1. A kedvenc Oscar-gálás sminkjeink mindegyike szájfókuszú
  2. Mindhárom sminkben közös, hogy időtálló, akár ma is viselhetnénk egy alkalmi rendezvényre
  3. Három look, három merőben más frizura

Kim Basinger – 1990

oscar-gala-smink

A legjobb Oscar-sminkek és lookok közé Kim Basinger is bekerült. Maga tervezte ruhában sokkolt a több mint 3 évtizeddel ezelőtti gálán, félig ruha, félig szmoking kreációban. A szett megosztotta a kritikusokat, de a sminkjére és a frizurájára nem volt panasz. A fehér szatén, habos hatású ruhához kontrasztos, téglavörös rúzst villantott, porcelán hatású alapozással és finom szemsminkkel. A dekadenciát egy borzos, félig hullámos hatású, strandon megszáradt, hosszú tincseket idéző frizurával koronázta meg. A megosztó smink- és hajpárosítás ellenére a legemlékezetesebb „Oscar-lookok” között jegyzik.

Michelle Williams – 2006

oscar-gala-smink

A színésznő az Oscar-gála sminkes történetének egyik legemlékezetesebb lookját hozta, ruha-, smink- és frizuraválasztás terén egyaránt. Az Old-Hollywood eleganciáját idéző, intenzív sárga ruha tökéletes kombináció volt a szexi, izzó vörös rúzzsal. A színésznő arcát angyalian keretezte a féloldalasan fésült frizurája, és az átellenben, a tarkón elhelyezett laza konttyal tényleg feltette az i-re a pontot. A ragyogó smink fontos része volt itt a dús, hosszú szempilla, valamint a visszafogott szemsmink. Érdemes egy pillantást vetünk a kor trendjeinek megfelelő, vékonyabb, kiszedett szemöldökre is. Maga a tökélyre fejlesztett glamour, amellyel örökre beírta magát a az Oscar-gálák legjobb sminkjei közé.

Rooney Mara – 2016

oscar-gala-smink

A színésznő sok ponton eltér a hollywoodi kollégáitól, ilyen többek között az is, hogy soha nem a szépségtrendekre fókuszál. Akkor vállalta be ezt a klasszikus, vámpíros esztétikát idéző sminket a vörös szőnyegen, amikor mindenki a bronz kontúrokra, nude ajkakra és a füstös szemekre összpontosított. Jól tette, mert az egyik legszebb, legelegánsabb sminket és frizurát (szorosan lefésült, kontyba tekert frizura) villantotta az Oscar történetében. A grunge hatású Oscar-gálás smink szinte műalkotás, a Chanel sminkese, Kate Lee készítette. Egyszerűen hibátlan, finom, selyem hatású alapozás, enyhe pír, és csodaszép szemkörnyéki satír vezeti fel a színében domináns ajakrúzst. Ráadásul nem szimplán csak gyönyörű látvány, időtálló is. Bármikor bevállalnánk alkalmi sminkként 2024-ben is.

@allure

Here’s some of our best #Oscars #beautylooks of celebs over the past 70+ years 💄✨ Who is your favorite of all time? #oscars2023 #oscarstok #celebedit #awardseason

♬ Aces by DKJ – Danny Johnson

Fotó: Getty Images