Éljenek a nők! 6 inspiráló idézet nőnapra

2024. március 08.
Számtalan erős, inspiráló nővel vagyunk körülvéve, akik példaképeink lehetnek a mindennapokban - legyen szó a nővérünkről vagy egy világhírű színésznőről, a nagymamánkról vagy az angol királynőről. Nőnap alkalmából összegyűjtöttünk nektek 6 idézetet olyan híres nőktől, akik meghatározóak az élet különböző területein.
Idézetek nőnapra

Mindig, de ezen a napon különösen fontos emlékeznünk a női szolidaritás jelentőségére. Szerencse, hogy ennyi csodálatos nőről vehetünk példát, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy szűk körben bátorítsuk egymást. Mi is lehetünk azok, akiknek a szavai örökre visszhangoznak majd egy kislány fejében, egy bók, vagy egy apró idézet formájában. Ez a nap kiváló alkalom arra, hogy elküldd az alábbiakból a kedvencedet egy női társadnak, aki bátorításra szorul!

„Ha nem hagynak neked helyet az asztalnál, hozz egy összecsukható széket” – Shirley Chisholm

„Az igazságosság egyik alappillére, hogy megkülönböztessük a jó modort a csendtől. Valójában gyakran az a leghelyesebb cselekedet, ha felborítjuk az asztalt” – Alexandria Occasio-Cortez.

„Mindig inkább saját magad legjobb verziója legyél, minthogy valaki más másolata” – Judy Garland

Judy Garland

Judy Garland

„Sose add fel azt, amit igazán akarsz. Ha szenvedéllyel és inspirációval csinálod, jó úton vagy” – Ella Fitzgerald

„Szeretem a főnökösködő nőket. Az egész napomat el tudnám velük tölteni. Számomra a főnökösködés egyáltalán nem pejoratív kifejezés. Azt jelenti, hogy valaki szenvedélyes, elkötelezett és ambiciózus, és nem bánja, ha példát kell mutatni” – Amy Poehler

„Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint aki nem félt megtenni, amit akart, és aki kockázatot vállalt a céljai elérése érdekében” – Sally Ride

Szerző: Gabányi Kinga, gyakornok  Fotó: Getty Images Forrás: PureWow