Az erős nők ezért kötnek ki olyan gyakran gyenge férfiak mellett

2024. január 06.
Mindenkinek van egy olyan ismerőse, akivel kapcsolatban időről időre felteszi magának a kérdést: egy ilyen erős, okos, sikeres nő mit keres egy olyan férfi mellett, aki meg sem közelíti?
Erős nő párkapcsolat
  • A legtöbb férfinak fogalma sincs róla, hogyan bánjon egy erős nővel.
  • Nagyon gyakori, hogy erős nők a gyenge férfiakat vonzzák. 
  • Megvan az oka, miért válnak erős, okos nők bántalmazók, hűtlenek és abszolút vesztesek áldozatává a párkapcsolatukban.

Ha nem azt látjuk éppen, hogy egy erős, sikeres nő a párkapcsolatában tulajdonképpen áldozat, gyakori, hogy egyáltalán nem akar ismerkedni inkább. Ez nem meglepő annak fényében, hogy a legtöbb férfinak fogalma sincs róla, hogyan bánjon egy erős nővel, miként viszonyuljon a sikereihez.

Ezek után nem csoda, hogy erős, okos nők bántalmazók, hűtlenek és abszolút vesztesek csapdájába kerülnek a párkapcsolatukban. De mi az oka annak, hogy az erős nők olyan gyakran küzdenek a szerelmi életükben, és nehéz kialakítaniuk egy egészséges, jól működő párkapcsolatot?

1. A nők nem ugyanazt találják vonzónak a párjukban, mint a férfiak

Nehéz elfogadni, de igaz. A férfiakat a legtöbb esetben nem érdekli, milyen sikeres egy nő a karrierjében, milyen képességei vannak és hogyan kamatoztatja azokat. Míg a nők szemében a ragyogó karrier és a baráti kör az erő, stabilitás jele egy férfinél. 

Ha egy erős nőnél van meg ugyanez, az bár lenyűgözheti a férfit, de nem tényező, amikor eldöntik, akarnak-e randizni a nővel vagy sem.

2. Minden embernek mást jelent, ki az erős

Az erő lehet az önállóság, függetlenség, szakmai siker, és még sok más dologban megmutatkozhat. De valójában mindenki számára mást jelent, így lehet, hogy az egyik ember szemében erős nők vagyunk, míg más már nem annyira lát annak minket. 

A kutatások szerint a nők a függetlenséget és egyenességet tartják az erős emberek legjellemzőbb vonásának, addig a férfiak szemében az erőt a másokról való gondoskodás képessége testesíti meg. Ezért olyan gyakori, hogy a férfiak olyan nőket tekintenek erősnek, akik más nők szemében nem feltétlenül inspirálók ebből a szempontból.

3. Az erős férfiak azt szeretnék, ha gondoskodnának róluk, ám az erős nők nem ezt sugározzák

Az erős nők gyakran a gyenge férfiakat vonzzák a párkapcsolataikban

Az erős nők gyakran a gyenge férfiakat vonzzák a párkapcsolataikban

Tekinthetjük az erős főnöki karizma mellékhatásának, de míg sok nő büszkén vallja magát erősnek, egyszerűen olyan jeleket adnak a férfiaknak, ami elérhetetlenséget sugall. Sokan ezért egyszerűen meg sem próbálnak közeledni hozzájuk, mert úgy gondolják, úgysem lenne esélyük.

4. A gyenge férfiak erős nőket akarnak

Több oka is van annak, hogy gyenge férfiak nagyon gyakran kifejezetten erős nőket akarnak maguk mellé: 

  • eltartsák őket,
  • trófeának
  • hogy azt érezzék, mégis valakik, ha egy ilyen erős nőt képesek irányítani.

5. A férfiak nem akarnak erős nőt maguk mellé általában

Általánosságban kijelenthető, hogy a férfiak nem azt akarják, hogy a nők akarják őket. Hanem azt, hogy szükségük legyen rájuk. Az erős nők balszerencséje, hogy aki független, sikeres, annak nem igazán van szüksége férfiakra, viszont vágyhatnak egy adott férfira. Ám ez megint nem az a jel, amit a másik akar egy kapcsolatban.

6. Amikor az erős nő az erős és gyenge férfiakat is vonzza

Az érzelmileg erős nőknek számos olyan személyiségvonása van, ami minden típusú férfit egyaránt vonz. A valóság azonban az, hogy sokkal több gyenge férfi van, mint erős, így nagyobb eséllyel kötnek ki előbbi mellett, mielőtt még rájönnének, valójában milyen is a másik ember.

7. Nem derül ki az elején, valójában milyen a másik ember

Attól még nem lesz király valaki, hogy annak mondja magát. Ahogy az sem biztos, hogy igaz valami attól, hogy a másik ember hangosan mondja. Ragozhatjuk még, de minden hasonló mondás arra utal, hogy a gyenge férfiak is igyekeznek erősnek mutatkozni, hogy megszerezzenek egy nőt.

Gyakori, hogy a legbizonytalanabb férfiak a legagresszívabbak, legrámenősebbek. Amikor egy erős nővel kerülnek kapcsolatba, sokszor mérgező módon manipulálva tartják a kapcsolaton belül a hatalmuk alatt a másikat.

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash