7 sorozat, amivel pótolhatod az űrt, ha már végeztél a Bármit, csak ezt ne sorozattal

2024. október 16.
Nagyon úgy tűnik, hogy a Bármit, csak ezt ne című átütő sikerű Netflix-romkomot a címével ellentétben (szinte) mindenki akarja.
Nobody Wants This Netdlix sorozat Kristen Bell Adam Brody

A sorozatban Noah (Adam Brody), egy frissen szinglivé vált, progresszív rabbi és Joanne (Kristen Bell), egy szex-podcast szókimondó házigazdája gabalyodik egymásba, bármennyire is tiltakoznak ellene. A Bármit, csak ezt ne (Nobody Wants This) a Netflix Top 10 angol nyelvű toplistájának 2. helyére került a bemutatást követő első héten, és a streamingszolgáltató adatai szerint összesen 45,7 millió órát töltöttek vele a felhasználók egy hét alatt.

 A Rotten Tomatoesra pillantva azt láthatjuk, hogy a kritikusok 96%-a értékelte pozitívan, míg a közönség szerint 86%-os a széria. Nem rossz arány. Különösen egy alapvetően könnyed fogyasztásra szánt romkomtól, amelyből igazán minőségi bizony nem nő minden bokorban.

Ha már ledaráltad a Bármit, csak ezt ne első 10 epizódját és ki akarod tölteni az űrt, míg a második évadot várod,

Íme, hét másik sorozat, amit érdemes megnézned:

A Jó hely (The Good Place)

Az NBC A Jó hely (The Good Place) című sorozatában Kristen Bell egy olyan nőt alakít, aki meghal, és a látszólag tökéletesnek tűnő túlvilágra, a Good Place-be kerül. A sorozat alapvetően a filozófiát és a jó és a rossz közötti szürke területeket vizsgálja. Ez nem igazán tűnik romkom-alapanyagnak, de a sorozat éppen ettől különleges darab a műfajban. Persze a zsáner klasszikus jegyeit is magán viseli, így a négy évadon keresztül fordulatok tömkelegével tartja izgalomban a nézőket.

A narancsvidék

Még egy kis Adam Brody: a tini drámasorozatban az akkor még csak feltörekvő színész a szerethető és szarkasztikus Seth Cohen szerepével nyerte el a rajongók – különösen a millenniálok – tetszését.

A négy évados sorozat négy tinédzsert követ, akik Kalifornia felsőosztálybeli Orange County régiójában élnek. A mára már hollywoodi sztárokból álló főszereplőgárda és a szaftos sztorik révén A narancsvidék a 2000-es évek elejének egyik legikonikusabb sorozataként szilárdította meg helyét.

Younger

A Szex és New York, a Beverly Hills 90210 és az Emily Párizsban zseniális alkotója, Darren Star által készített Younger Liza Millert (Sutton Foster), a 40-es éveiben járó egyedülálló anyát helyezi középpontba, aki 26 évesnek hazudja magát, hogy leküzdje az ageizmust és így megkapja álmai állását. Nagyjából ugyanebben az időben kezd kapcsolatot egy 20-as éveiben járó tetoválóművésszel, Joshsal (Nico Tortorella), aki szintén azt hiszi, hogy hasonló korú, mint ő maga. A TVLand hét évadot felölelő sorozata kibontja, milyen következményekkel jár Liza hazugsága a kapcsolataira, barátságaira és munkahelyi életére.

Én még sosem…

A Netflix sorozatának középpontjában az első generációs amerikai-indiai tinédzser, Devi Vishwakumar (Maitreyi Ramakrishnan) áll, aki apja halálával küzd, az iskolában strébernek bélyegzik, és kétségbeesetten szeretné elveszíteni a szüzességét Paxton Hall-Yoshidával (Darren Barnet), az aranyszívű sportolóval.

Bár az Én még sosem… szereplői fiatalabbak, mint a Nobody Wants This karakterei, mindkét sorozat hasonlóan működik. Fő témái a párkapcsolati kihívások kezelése, a kulturális hagyományok tisztelete, mindez jó hangulattal meghintve.

Bolhafészek (Fleabag)

A Bolhafészek egy felvágott nyelvű brit vígjátéksorozat, amelynek alkotója és főszereplője is Phoebe Waller-Bridge. Egy egyedülálló nőről szól, aki gyakran katasztrofális életében navigál. És míg a Bármit, csak ezt ne sorozatnak van egy dögös rabbija, addig a Bolhafészeknek van egy dögös papja, akit Andrew Scott alakít.

A sorozat egy kicsit durvább és csípősebb, mint Bármit, csak ezt ne, de sokan párhuzamot vonnak a kettő között. Ahogyan egy tweetben olvasható: „A Bármit, csak ezt ne a mentálisan kiegyensúlyozott emberek Bolhafészekje.”

Üzleti ajánlat

Az Üzleti ajánlat egy dél-koreai drámasorozat, amely Shin Ha-ri (Kim Se-jeong), egy élelmiszeripari vállalat kutatóját követi. Ha-ri legjobb barátnője, Jin Young-seo (Seol In-ah) beszervezi őt, hogy egy vakrandin, amelyet basáskodó apja szervez, elviselhetetlen változatának adja ki magát. Azonban kiderül, hogy a randipartner Ha-ri vezérigazgatója, Kang Tae-moo-val (Ahn Hyo-seop). A férfi annyira kétségbeesetten akarja levakarni magáról az uralkodó nagyapját, hogy azonnal követeli a lánytól, menjen hozzá feleségül.

A szeleburdi, de szerethető romantikával teli romkom szintén a Netflix egyik népszerű darabja.

Gázos páros (You’re the Worst)

Ne rettentsen el senkit a „gázos” magyar fordítás, ugyanis ez a széria megér egy próbát. A Los Angelesben játszódó vígjáték az író Jimmyt (Chris Geere) és a zenei producer Gretchent (Aya Cash) állítja középpontba. Ők ketten egy pokolian jó páros, akik Jimmy exének esküvőjén találkoznak, ahol Gretchen úgy dönt, hogy ellopja az egyik ajándékot, Jimmyt pedig kirúgják, mert személyesen sértegeti a menyasszonyt.

A Gázos páros hozza azt a kémiát és humort, ami a Bármit, csak ezt ne sorozatban megvan. Jó hír még, hogy öt évad van belőle.

Forrás: Business Insider Fotó: Getty Images