A boldog párkapcsolat három egyszerű trükkje

2018. január 26.
Nehéz megmondani a boldog párkapcsolat titkát, hiszen annyira különbözőek vagyunk és minden kapcsolat kicsit máshogy működik. De persze vannak azért olyan trükkök vagy alapigazságok, melyekre érdemes figyelnünk, hogy boldogan és kiegyensúlyozottan éljünk hosszú távon is a szerelmünkkel.

Azt keresd, ami összeköt

Hajlamosak lehetünk idővel a másikban a negatív dolgokat észrevenni, pedig amikor belementünk a kapcsolatba, biztos, hogy sok-sok jót is kaptunk belőle. Hosszú távon érdemes a hullámvölgyek során is fókuszálni a másik jó tulajdonságaira. Felesleges az apróbb dolgokon aggodalmaskodni. Teljesen mindegy, hogy a fűszerek milyen sorrendben vannak a polcon, vagy hogy a hűtőben hova kerültek a zöldségek. Nem ezeken múlik, hogy valaki jó ember-e.

Ne mérd össze a kapcsolatod másokéval

A social media, ahol csak a boldog perceket látjuk nagyon rásegít az érzésre: “Mások biztos jobban csinálják”. Pedig nem. Minden kapcsolatnak megvan az árnyoldala, csak legtöbben nem beszélnek róla. Nem hasonlítgathatjuk a saját életünket másokhoz, főleg nem egy olyan világhoz, ami csak online létezik. Ne felejtsük, kívülről a kapcsolatokba nem látunk igazán bele.

Ne agyald túl

Mi, nők mindent túlgondolunk, míg a férfiak hozzánk képest viszonylag egyszerűen működnek. Pedig a kombinálás, túlagyalás nagyon rosszat tud tenni egy kapcsolatnak. Ha folyamatosan a hibát keressük, és minden egyszerű “nem” mögött lefuttatunk egy teljes mozifilmet, csak megkeserítjük az életünket. Először a saját magunkét, hiszen szorongani fogunk, másodszor a párunkét, mert az ilyen gondolatok vége általában hatalmas veszekedés lesz. Ha legközelebb jönnének a gondolatok, érdemes azonnal tisztázni őket. Amint elkezdünk őszintén kommunikálni, és felvállaljuk, hogy mi zajlik bennünk, esélyt adunk a másiknak, hogy megértsen minket. Így akár a veszekedések is megelőzhetőek.

Fotó: Profimédia – Red Dot