4 ok, amiért nem a megfelelő embereket vonzod

2018. július 07.
Biztos sokaknak van az az érzése, hogy valahogy mindig a "rossz" férfival vagy nővel hozza össze a sors, de rajtunk is múlik, ha nem olyan embereket vonzunk, amilyeneket szeretnénk.

Idealizálod a másikat

Ha romantikus alkat vagy, könnyen előfordulhat, hogy idealizálod a másikat, és néhány információ alapján is mindenféle pozitív tulajdonságokkal ruházod fel. Hát persze, hogy a fejedben élő istenséghez képest csalódás lesz a „valódi” embert megismerni. Legyünk óvatosak az ismerkedési időszakban és próbáljunk két lábbal a földön maradni.

Bemeséled magadnak, hogy nem vagy elég jó

És ebből fakadóan azt is, hogy nem érdemled meg az okos, vicces, rendes partnert. Sajnos előfordulhat, hogy annyit becsméreljük saját magunkat, hogy tudat alatt már le is mondtunk az igazán vágyott párról, hogy „beérjük a nekünk valóval”. Ennek súlyos következményei lehetnek egy párkapcsolatban, ezért nagyon fontos odafigyelni rá, hogy pozitívan beszéljünk magunkról és megerősítsük az önbizalmunkat.

Az kell, akire szükséges van, nem az, akit akarsz

Próbáljuk megemészteni a mondatot! Lehet például, hogy alapvetően egy kalandvágyó, aktív, energikus partnerre vágyunk, de egy nehéz időszakban beérjük olyannal is, aki ápolgatja a sebeinket. Pedig a jó partner nem csak aktuális igényeinknek felel meg, hanem minden helyzetben segítőnk lehet, épp ezért érdemes lehet a hosszútávú elvárásainkra és elképzeléseinkre építeni.

Feldolgozatlan problémák

Ha sorozatosan választjuk ki magunknak a nem megfelelő partnereket, ideje feltenni a kérdést: miért vonzódom én ezekhez az emberekhez? Mi a közös bennük, mit jelent ez a számomra? Elképzelhető, hogy először saját, belső problémáidat kellene megoldanod, hogy utána az ideális partnert is megtalálhasd.

Fotó: Unsplash.com