Így találd meg a szerelmet egy válás után is

2018. március 20.

Senkinek sem könnyű egy ilyen helyzet, de ha tudatosítjuk azokat a nehézségeket, amelyek gondot okozhatnak a továbblépésben, újra megtalálhatjuk a szerelmet.

Fotó: Unsplash/Teddy Kelley

1. Magabiztosan előre!

Egy zátonyra futott kapcsolat mindenképpen csalódás, mégis fontos tudatosítanunk magunkban, mindenkivel megesik, hogy nem megy. Érdemes megkeresni azokat a dolgokat, amik sikerélménnyel töltenek el minket már a hétköznapokban is, növelve ezzel önbizalmunkat, mert erre ilyenkor igazán szükségünk lehet!

2. Énidő

Egy hosszú kapcsolatban könnyen elfeledkezhetünk arról, milyen fontos saját magunkkal is időt tölteni. Még ha gyerekek vannak, akkor is kell egy kis idő, amit arra fordíthatunk, hogy energiát nyerjünk és töltekezzünk. Így majd adni is többet tudunk másoknak.

3. Ki kell lépni a komfortzónából

Azt mondják, minden csoda a komfortzónán kívül történik. Muszáj kilépnünk egy kicsit a megszokott biztonságból, hogy újra ismerkedni tudjunk és esélyt adhassunk egy szerelemnek. Ne féljünk kockáztatni!

Fotó: Unsplash/Justin Follis

4. Bizalom és hit

Nehéz visszakapni a hitet, hogy ránk is újra ránk találhat a boldogság. Pedig mellettünk szól, hogy minél idősebbek vagyunk, annál tudatosabban választunk már párt is. Egy válás után még több esélyünk van a kiegyensúlyozott, boldog, harmonikus párkapcsolatra, hiszen sok mindent tanulhattunk az előzőből, amit ilyenkor máshogy csinálunk majd.

5. Emeljük ki a nőiességünket

Mindannyiunknak más kell ahhoz, hogy ízig-vérig nőnek érezzük magunkat. Találjuk meg, mi az, ami nekünk igazán segíthet, legyen az egy piros rúzs, egy magassarkú vagy akár egy új ruha. A tekintetek és a visszajelzések felérnek majd egy gyors önbizalomtréninggel is!