Ezeket tedd a boldogabb életért a tudomány szerint

2018. július 08.
Mindenki a boldogságot keresi, szóval persze, hogy a tudománynak is vannak rá praktikái. Mutatunk belőlük néhányat.

  1. Nézz kevesebb tévét: a Social Indicators Research egyik tanulmánya szerint ugyanis a boldogtalan emberek több időt töltenek a tévé képernyője előtt.
  2. Várd ki a végét: több kutatás is bizonyította már, hogy az ével múlásával növekszik a boldogságunk, szóval mégis van valami jó az öregedésben!
  3. Tervezz nyaralást: kutatók szerint a nyaralás tervezgetése még több örömöt tud okozni, mint maga az utazás. Add át magad időben a szervezésnek és gondolatban már legyél álmaid úticélján!
  4. Keresd a boldog embereket: a boldogság is fertőző a brit BMJ szaklap szerint, épp ezért jól járunk, ha boldog és pozitív kisugárzású emberekkel vesszük körül magunkat.
  5. Élvezd a természetet: a zöldben töltött idő rendkívül jó hatással van közérzetünkbe és bizonyítottan képes csökkenteni a stresszt. Már az is sokat számíthat, ha elsétálunk a közeli parkba!
  6. Tarts kedvencet: mert egy bundás barátnál semmi nem tehet boldogabbá. A Journal of Personality and Social Psychology szerint az állattartás növeli önbecsülésed, a valamihez tartozás élményét és az élet értelmébe vetett hitet.

Fotó: Unsplash.com