A másik testbeszéde elárulja, ha nem kedvel téged

2018. szeptember 17.
Érdemes figyelni az egészen apró jeleket is, ugyanis azok elárulhatják egy látszólag barátságos személy valódi érzéseit.
Fotó: Unsplash.com

Néha hiába kedves velünk valaki, valahogy érezzük, hogy mégsem bír minket. Ilyenkor érdemes kicsit analizálni a testbeszédét, az ugyanis nagyon árulkodó lehet!

Kutatások kimutatták például, hogy a pupillánk összeszűkül, ha valamit nem kedvelünk és kitágul, ha valami (vagy valaki) szimpatikus nekünk. Ezt egyáltalán nem tudjuk kontrollálni, szóval ez biztosan elárulhat minket – bár azért a pupilla méretét a fényviszonyok is meghatározzák.

Ugyanúgy érdemes a lábakat is figyelni. Ha valakit ki nem állhatunk, ugyan udvariasan felé fordulunk, de lábfejeink kifelé, másik irányba forognak. Ha az illető összeszorítja az ajkait, mozgatja az állkapcsát vagy sokat fogja a nyakát, szintén arról árulkodhat, hogy valójában valami problémája van velünk. Mindezekkel ellentétben talán meglepő módon a mellkas előtt keresztbefont karok (a közhiedelemmel ellentétben) nem valószínű, hogy ellenszenvre utalnak – ez sokak számára egyszerűen egy megnyugtató testtartás.