5 dolog, ami miatt nem szabadna szégyenkezniük a nőknek

2018. augusztus 04.
Már tudományosan igazolt, hogy a nőket többet nyomasztja a bűntudat, a szégyenérzet és jóval gyakrabban is kérnek bocsánatot, mint a férfiak. Pedig ezekre nincsen semmi szükség.
Fotó: Unsplash.com

A magunkra fordított idő

Túl gyakran érezzük azt, hogy a magunkra fordított idő, amiben csak kényeztetjük magunkat egy masszázzsal, manikűrrel vagy egy finom kávéval, bűnös percekből áll össze. Pedig igenis jár nekünk az „énidő”, amit úgy tölthetünk el, ahogy csak a testünknek és lelkünknek jólesik.

Ahogy beszélünk

Túl nyávogós, túl szabados, túl affektáló… sajnos mi magunk is hajlamosak vagyunk aggodalmaskodni amiatt, hogy elég profin fejeztük-e ki magunkat egy hivatalos meetingen, jól megválogattuk-e a szavainkat, amikor a főnökünkkel beszéltünk. Sokkal jobb lenne, ha nem azzal foglalkoznánk, hogyan beszélünk mi vagy mások, hanem azzal, mi is az, amit mondunk.

Ha nemet mondunk

A nőket általában arra nevelik, hogy – mint rendes jókislányok – az emberek kedvében járjanak, ezért olyanokra is igent mondunk, amiket egyáltalán nem akarunk megcsinálni. Szokjunk rá a szégyenérzettől mentes, udvarias, de határozott „nem”-re, elképesztő erőt lehet meríteni belőle!

Az érzéseink kifejezése

Sajnos még mindig tartja magát a felfogás, miszerint a nőket érzelmeik irányítják, ettől pedig kiszámíthatatlanok és megbízhatatlanok lesznek, szemben a hidegvérű és profi férfiakkal, akiket az agyuk vezérel. De az érzelmek kifejezése nagyon fontos és egészséges, ráadásul egyáltalán nem befoláyolja például a szakmai konpetenciánkat, ezért nyugodtan mutassuk ki továbbra is érzéseinket.

Ha nem tartjuk rendben az otthonunkat

A férfiak lehetnek lazák, hanyagok és rendetlenek, de a nő legyen mindig tiszta. És persze a háztartás amúgy is a nő feladata, szóval mindig ragyognia kell a lakásának. Hát nem. Ha úgy jön ki, hogy nem sikerül rendet raknunk vagy időhiány miatt kimarad a takarítás, ne szégyenkezzünk miatta, bárkivel előfordulhat az ilyesmi.