2018. augusztus 04. | marieclaire.hu

5 dolog, ami miatt nem szabadna szégyenkezniük a nőknek

Már tudományosan igazolt, hogy a nőket többet nyomasztja a bűntudat, a szégyenérzet és jóval gyakrabban is kérnek bocsánatot, mint a férfiak. Pedig ezekre nincsen semmi szükség.

Fotó: Unsplash.com

A magunkra fordított idő

Túl gyakran érezzük azt, hogy a magunkra fordított idő, amiben csak kényeztetjük magunkat egy masszázzsal, manikűrrel vagy egy finom kávéval, bűnös percekből áll össze. Pedig igenis jár nekünk az “énidő”, amit úgy tölthetünk el, ahogy csak a testünknek és lelkünknek jólesik.

Ahogy beszélünk

Túl nyávogós, túl szabados, túl affektáló… sajnos mi magunk is hajlamosak vagyunk aggodalmaskodni amiatt, hogy elég profin fejeztük-e ki magunkat egy hivatalos meetingen, jól megválogattuk-e a szavainkat, amikor a főnökünkkel beszéltünk. Sokkal jobb lenne, ha nem azzal foglalkoznánk, hogyan beszélünk mi vagy mások, hanem azzal, mi is az, amit mondunk.

Ha nemet mondunk

A nőket általában arra nevelik, hogy – mint rendes jókislányok – az emberek kedvében járjanak, ezért olyanokra is igent mondunk, amiket egyáltalán nem akarunk megcsinálni. Szokjunk rá a szégyenérzettől mentes, udvarias, de határozott “nem”-re, elképesztő erőt lehet meríteni belőle!

Az érzéseink kifejezése

Sajnos még mindig tartja magát a felfogás, miszerint a nőket érzelmeik irányítják, ettől pedig kiszámíthatatlanok és megbízhatatlanok lesznek, szemben a hidegvérű és profi férfiakkal, akiket az agyuk vezérel. De az érzelmek kifejezése nagyon fontos és egészséges, ráadásul egyáltalán nem befoláyolja például a szakmai konpetenciánkat, ezért nyugodtan mutassuk ki továbbra is érzéseinket.

Ha nem tartjuk rendben az otthonunkat

A férfiak lehetnek lazák, hanyagok és rendetlenek, de a nő legyen mindig tiszta. És persze a háztartás amúgy is a nő feladata, szóval mindig ragyognia kell a lakásának. Hát nem. Ha úgy jön ki, hogy nem sikerül rendet raknunk vagy időhiány miatt kimarad a takarítás, ne szégyenkezzünk miatta, bárkivel előfordulhat az ilyesmi.

Szólj hozzá te is!

Még több Lélek

“Azt, ami történt velem soha nem fogom tudni feldolgozni” blog

“Azt, ami történt velem soha nem fogom tudni feldolgozni”