A magas intelligencia 4 meglepő jele

2018. szeptember 29.
Nem kell bajlódnunk az intelligencia tesztekkel, elég ha megnézzük, mennyire jellemzőek ránk azok a tulajdonságok, amiket különösen okos embereknél tapasztaltak a kutatók.
Fotó: Unsplash.com

Magányos farkas

Egy kutatás szerint a szuperintelligens emberek nem igazán érzik jól magukat nagy társaságokban. Jobban örülnek, ha magukban lehetnek – ez megmagyarázza a magányos, könyveibe temetkező tudós sztereotípiáját is!

Éjjeli bagoly

Lehet, hogy egyébként egyáltalán nem hasznos, de állítólag így van: a kiemelkedően intelligens emberek általában sokáig ébren vannak és ehhez mérten később is ébrednek. Egy nem túl okos döntés a nagy intelligencia ellenére…

Édes lustaság

Ez a pont valószínűleg a legtöbb feltételezésünknek ellentmond, de kutatások igazolták, hogy a nagyon okos emberek kimondottan lusták. A fizikai lustaság ellenére az intelligens emberek szívesen gondolkodnak,  és épp lustaságuk vezethet azokhoz a pofonegyszerű és zseniálisan elegáns megoldásokhoz.

Mentális betegségek

Egy kutatás szerint a magas gyerekkori IQ  összefügghet a bipoláris személyiségzavarra való hajlammal, más tudósok pedig arra jutottak, a kiemelkedő intelligencia és a szorongás között is korreláció lehet. Senki sem mondta, hogy okosnak lenni fenékig tejföl!