Ezeket ne mondd a szingli barátaidnak

2018. október 02.
Az angolban már külön szó is van a szingliket érő stigmatizálásra és diszkriminációra, ez a "singlism". Elmondjuk, hogyan figyelhetsz rá, hogy te ne kövesd el egyedülálló barátaiddal szemben.

Fotó: Unsplash.com

„Majd én összehozlak a…”

Szép dolog a jó szándék, pláne ha a szomszédod/kollégád/fodrászod/unokatestvéred tényleg fantasztikus fogás. De ha a barátod szeretne segítséget kérni a pártalálásban, biztosan szólni fog. Ha pedig nem, ne bombázd feleslegesen az ajánlataiddal.

„Ne aggódj, te is megtalálod majd az igazit”

Ezzel máris azt állítjuk, hogy szinglinek lenni aggasztó, nyomasztó átmeneti állapot. Lehet, hogy az illető tökéletesen boldog partner nélkül, egyedül csak az nyomasztja, hogy a társadalom elvárja tőle, hogy párkapcsolatban éljen.

„Hogy lehetsz még mindig szingli?”

Ezt persze többnyire bóknak szánják, mégis furcsán hangzik. Végül is mit lehet erre válaszolni? A barátunk könnyen úgy érezheti, az ilyen helyzetben igazolnia kell szingliségét, vagy rosszabb esetben elkezdi magában keresni a hibát, hogy választ adhasson a kérdésre.

„Úgysem bírtam az exedet”

Megesik az ilyesmi, és általában ezt is biztatásképpen szoktuk mondani, de felesleges úgy értelmezni az egyedülálló létet, mint egy ügyes gazdasági döntést, amiben most majd magasabb értékű, jobb minőségű tulajdonhoz jutunk. Lehet, hogy az illetőnek a szingliség sokkal inkább saját magáról szól, mint a partnerekről.