Ezek a leggyakoribb házassági problémák 10 közös év után

2019. január 06.
Tíz év házasság után már nyoma sincs a lila ködnek, ellenben felmerülhet egy rakás új, kihívást jelentő probléma. Szerencsére ezekre is van megoldás!
Fotó: Unsplash.com

Házastársból lakótárs?

Ha nem vigyázunk, könnyen kiveszhet a romantika kapcsolatainkból, így inkább tűnik a közös élet baráti lakásmegosztásnak, mint valódi párkapcsolatnak. Nagyon fontos, hogy a mindennapok rutinja mellett igenis szakítsunk időt a randizós estékre, a romantikus gesztusokra, közös programokra, ha pedig úgy érezzük, kihűlt a házasság, forduljunk szakértőhöz tanácsért!

Amikor beüt az unalom

Nyilván nem reális, hogy egy tíz éve tartó házasságban mindennap őrült izgalmak történjenek. Ettől függetlenül nem kell minden estét otthon, a tévé előtt tölteni és elfogadni, hogy mostantól ez az élet. Igyekezzünk kitörni a megszokott rutinból, menjünk el valahová, próbáljunk ki valami új hobbit, hívjuk át a barátokat! Ne vegyük magától értetődőnek, hogy ott van a másik, próbáljuk megbecsülni a jelenlétét.

Elvesztegetett évek

A párkapcsolat és a házasság könnyen áthelyezheti a hangsúlyokat az életben, ami alapvetően teljesen normális dolog. De lehetséges, hogy néhány év után a házastársunkat kezdjük el okolni azért, hogy nem tudtuk megvalósítani nagyra törő karrierterveinket, vagy fel kellett adnunk kedvelt hobbinkat. Ne felejtsük el, hogy (ideális esetben) nem partnerünk hozta meg ezeket a döntéseket, hanem mi, ráadásul sosincs késő, hogy megvalósítsuk álmainkat. Egy jó párkapcsolatban pedig biztosan támogatásra találunk a másik félnél.

Mindennapi stressz

A közös pénzügyek, a lakás, esetleg a gyerekek menedzselése baromi fárasztó feladat, ami rengeteg energiánkat felemésztheti. A felnőtt élet súlyos felelősségei mellett ne felejtsünk pihenőidőt adni magunknak, hiszen ez mindkét félnek jár. Apróságnak tűnik, de ez az ügyes egyensúlyozás rengeteget javíthat a házasságunkon is.