Sok férfi azért csinálja, hogy ügyesebb legyen otthon az ágyban!

2019. július 01. |

Jó hír, hogy egyre több férfi ismeri fel, tudása, hozzáállása, fizikuma edzésre szorul, ha egészséges férfitestre, felhőtlen szexualitásra és boldog lélekre vágyik. Szabó Luca intimtorna-tréner őket kíséri ezen az úton.

Miért döntöttél úgy sok évvel ezelőtt, hogy elvégzed a tréninget?

2009-ben kezdődtek a panaszaim vizelettartási problémával, amit később székletinkontinencia követett. Ezek a tünetek mind mentálisan, mind fizikálisan olyan súlyos hatással voltak rám, hogy úgy éreztem, egyre kilátástalanabb a jövőm. 2012- ben diagnosztizáltak a sclerosis multiplex autoimmun betegséget, és közölték, mivel a problémám idegi eredetű, ezért nem tudnak rajtam segíteni.

2013- ban a férjem tanácsára kezdtem el a Kriston Intim Tornát (KIT), ő ugyanis már a megismerkedésünk előtt gyakorolta a módszert, ami amúgy magyar szabadalom, és olyan élményekről, tapasztalatokról és változásokról számolt be, hogy egyre nyitottabbá és érdeklődőbbé váltam. Hihetetlen volt, amit a tréningen megéltem, már maga a felismerés, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, erőt és elszántságot adott. A tüneteim megszűntek, a tréningen szerzett élmények hatására pedig úgy döntöttem, ezt az utat fogom járni, és a tapasztalataimat másokkal is megosztom. Így vágtam bele a tréneri képzésbe 2014-ben.

Ma már trénerként „működsz”, és nemcsak nőket, de kamaszokat és férfiakat is oktatsz. 

Férfiakat a kezdetek óta tanítok, idén pedig legnagyobb örömömre elindult a 10-16 éves korosztályt megszólító Kriston Diák program, amit az Oktatási Minisztérium 1991-ben is jóváhagyott. Ennek kapcsán én most kerültem be egy EU-s programba, ami kifejezetten hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik. De nemcsak a kamaszok a szívügyeim, a terveim között szerepel, hogy az óvodások számára készített Kriston programot is megtanulom – amit Norvégiában már öt éve átvettek és tanítanak. Fontos lenne, ha a jövő generációja tudatlanság és szégyenérzet nélkül nőhetne fel.

Pontosan miket tanulnak nálad a gyerekek?

Külön módszert használunk a kisiskolásoknál és a kamaszoknál, de mindkét korcsoportnál az egyik fő téma az intim szervek (emésztő-, kiválasztó-, nemi szervek) épségét szolgáló szokások kialakítása, hogy elkerüljék azokat a tüneteket, amiktől ma a felnőtt lakosság nagy százaléka szenved – gondolok itt az aranyérre, az inkontinenciára, a székrekedésre, a menstruációs fájdalomra vagy épp a herevéna-tágulatra. A nagyobb gyerekeknek már bátran beszélünk a szexualitásról, hogy megtanulják, a világ legtermészetesebb dolga a testünkről, az érzéseinkről beszélni, tanulni. Nagy élmény, amikor a gyerekek elkezdik érteni és tisztelni testüket.

Szabó Luca tréner

Mi a helyzet a férfiakkal? Ők miért döntenek az intim torna mellett?

Mondhatnánk, hogy preventív céllal, de ez nem fedné a valóságot. A többség azért, mert „baj” van: korai magömlés, merevedési probléma, nem jön a baba, prosztata problémák – és bőven vannak olyanok is, akik egyszerűen csak szeretnének „ügyesebbek” lenni. A legtöbben azonban úgy ülnek be a tréningre, hogy „Gáz vágyok! Egyedül vagyok a világon, akinek ez a problémája!”

Mivel ez érzékeny terület, minden tanfolyam előtt felhívom a résztvevőket, hogy egyeztessünk és hogy megkérdezem, tudják-e, mire is jelentkeztek. Sok férfit ugyanis a párja küldi, aki már volt tanfolyamon, és megtapasztalta a tréning hatását, de nem mondjak el társának, hogy pontosan mi vár rá. Régebben, amikor újdonságnak számított a torna, volt, aki azt hitte, szexakrobatikát és intimmasszázst fogunk tanulni, és akadt, aki megkérdezte, hogy lesz-e rajtunk ruha. Megnyugodnak, amikor érzik és látják, hogy nem történik semmi kínos.

Az óra menete egyszerű, én hosszan mesélek, hogy a történeteken keresztül rálátást adjak a testi tünetek okaira, kitérünk a különböző szokásokra, amelyek áthangolásával egészségen tudjuk tartani a belső szerveink állapotát – végül pedig egy háromszáz elemből álló, a medencefenéki izmokkal végzett mozgássort tanulunk meg, amiből aztán kialakul a 15 perces torna. Az egyedülálló oktatási módszertannak köszönhetően az intimtorna a sikerélmény mellett olyan testi biztonságot nyújt, hogy kortól függetlenül mindenki megtapasztalja, mit jelent a pozitív önértékelés, az önbizalom.

Eljött az audiopornó ideje

Eljött az audiopornó ideje

A legújabb szolgáltatók a hangok erejére építenek, de mire is vannak kiélezve leginkább a női szemek és fülek, ha pornóról van szó?

A tréning része a női szexualitás?

Az alaptanfolyamon elsődleges célja az önismeret, a változtatás képessége, de tréning komoly mellékhatása leginkább a szexben mutatkozik meg. A férfiakban megvan a szándék, hogy jó szeretők, férjek legyenek, de sajnos hiányzik a tudás és a párkapcsolati kommunikáció. Az intimitás, a szex, a gyerekvállalás, a szexuális zavarok mind-mind tabuk. A férfiak zöme például a tréningen tudja meg, hogy a nők hatvan százaléka nem tudja, mi az a hüvelyi orgazmus – azért szexel, hogy legalább a férjének jó legyen. Nem nehéz kitalálni, hova vezet ez: keserű nők, becsapott férfiak, boldogtalan házasságok. Tulajdonképpen ez az egész nemcsak torna, hanem egy lelki tisztítókúra, ami egy életre megtanítja, kezünkben az irányítás, a problémákat meg lehet oldani, azokkal nem kell együtt élni.

Fotó Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Lélek