6 feng shui tipp a szexi hálószobához

2019. június 20.
Szeretnénk kicsit izgalmasabbá tenni a hálószobai életünket? Romantikusabb atmoszférára, meghittségre vágyunk? Vagy egyszerűen csak több és jobb szexre? Az ősi kínai lakberendezési módszer, a feng shui alapelvei segítségünkre lehetnek ebben.

Közel hatezer éves hagyománya van a feng shui művészetének. Az ősi Kínában az otthonok energiáinak harmonikus áramlását próbálták segíteni a lakberendezés elveivel. A gondosan elhelyezett bútorok és dísztárgyak mind jelentőséggel bírnak. Számos elemet felhasználhatunk a feng shui alapjai közül a hálószobánkban a harmonikusabb szexuális élet érdekében.


1. Az ágy helyzete
A legfontosabb alapszabály, hogy az ágy feje fal mellett legyen, és jól lássuk az ajtót a fekhelyünkről. Kerüljük azonban, hogy a lábunk egyenesen az ajtónyílás felé essen, mivel a feng shuiban úgy tartják, így hagyjuk a jó energiákat távozni a szobából. A legjobb, ha a hálóba lépve oldalról látjuk az ágyunkat.
Az ágyat ne helyezzük ablak alá. Ha ez nem elkerülhető, erős ágytámlával ellensúlyozhatjuk a negatív hatásokat. Kisebb szobákban nehéz megvalósítani a tökéletes elhelyezést, ám törekedni mindenképp hasznos ezekre.

2. Kerüljük a zsúfoltságot
Ha több romantikát, intimitást szeretnénk a feng shui alkalmazásával csempészni hálószobánkba, tisztítsuk meg a helyiséget minden zavaró elemtől. Ez azt jelenti, hogy a könyveket, papírhalmokat takarítsuk el, búcsúzzunk el a kitömött állatoktól és a díszpárnáktól. Minél kevesebb bútordarab legyen a szobában az ágyon kívül, hogy semmi se vonja el a figyelmet a hálószoba lényegéről.

3. Ne legyen tévé a hálószobában
Ha kellemes atmoszférát szeretnénk teremteni a jobb szex érdekében, hagyjuk az elektromos készülékeket a hálószobán kívül. Az ébresztőórán kívül ideje száműzni minden berendezést, tévét, számítógépet, tabletet, de legalábbis elzárni egy szekrénybe. Nincs szükség rá, hogy elektromos villódzások és pittyegések zavarják meg az intimitást.

4. Teremtsünk egyensúlyt
A jó szex alapfeltétele az egyensúly. Ennek megteremtéséhez törekedjünk a szimmetriára a hálószobában. Az ágy mindkét oldalán ugyanolyan éjjeliszekrény álljon, illetve ezért nem célszerű az ágy egyik oldalát a falhoz tolni. A legjobb, ha jól körülsétálható az ágy.

5. Jól megválasztott műalkotások
Ha hívogató hangulatot szeretnénk, a feng shui szerint körültekintően kell megválasztanunk a szoba díszítését. Békés tájképek, a víz nyugtató képe és a végtelen óceán például remek választás, ám célszerű kerülni a viharos, sötét, erőszakos ábrázolásokat, ezek negatív energiával töltik meg a szobát. Ha emberalakok is vannak a képeken, válasszunk olyat, amelyen párban ábrázolták őket, nem egyedül. A hálószobába nem célszerű fotókat elhelyezni a családtagjainkról, szüleinkről, ez a helyiség a mi szerelmi fészkünk.

6. Amik viszik az energiát
Számos olyan dolog van, ami elszívja a pozitív energiákat a hálószobánkból. Ilyen például a fürdőszoba, így ha a hálónkból egyből a mosdó nyílik, tartsuk zárva az ajtaját. Szabaduljunk meg a szárított virágoktól is, helyette inkább friss virágokkal töltsük meg a helyiséget. A feng shui szerint tilos tükröt helyezni a hálóba, a kínai lakberendezés elvei szerint ez növeli a stresszt és a szorongást. Hegyes és szúrós dolgokat sem célszerű a hálószobába pakolni, a kaktusz például nem túl jó választás szobanövénynek ebbe a helyiségbe. A lámpák és függönytartók is inkább kerekded alakúak legyenek.

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash