5 jel, hogy kezdesz kiszeretni a másikból

2020. november 15.
Van az a finom határ egy kapcsolatban, amikor már érezzük, hogy nem ugyanolyan, mint régen, de még nem tartunk ott, hogy komolyan fontolgassuk a szakítást. A jó hír, hogy itt még lehet változtatni!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Nem kommunikáltok

A szerelem múlásának egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy tudatosan vagy tudat alatt nem kommunikálunk a másikkal. Nincs kedvünk megosztani az érzéseinket, nem vagyunk kíváncsiak a véleményére, gondolataira. Ha ezt észrevesszük magunkon, és változtatni szeretnénk, próbáljuk magunkat tudatosan „rávenni” a kommunikációra – hátha visszatérnek a régi nagy beszélgetések.

Magadat rakod a kapcsolat elé

Már nem a „mi”, hanem az „én” a legfontosabb neked. Előfordulhat, hogy magányossá válsz a kapcsolatodban, és inkább egyedül szervezel programokat, és nem akarod beavatni a másikat a saját ügyeidbe. Ilyenkor visszahozhatjuk a szerelmet, ha elkezdünk közös programokat szervezni, és megpróbáljuk bevonni partnerünket az életünkbe.

Hiányzik a szex

Mondogathatod, hogy fáradt meg elfoglalt vagy, de ha már hetek óta nem feküdtetek le egymással, az nem jelent jót. Ha szeretnél változtatni kapcsolatodon, próbáld meg újra fellobbantani a szikrát, és meghozni a kedved az együttlétekhez. Néha muszáj kicsit kedvtelenül visszaülni a lóra, hogy aztán újra élvezzük a vágtát!

Nem vágyod a közelséget

Lehet, hogy együtt éltek, de inkább csak egy térben léteztek, mindketten elvagytok saját világotokban. Nincsenek már kedves simogatások, spontán puszik, ha elmentek egymás mellett, és hiába töltötök sok időt együtt, az sosem minőségi együttlét. Találd meg az időt az összebújásra, mozizzatok a kanapén, vagy rukkolj elő valami apró, romantikus kedvességgel!

Nem látod a közös jövőt

És nem is szívesen gondolsz rá. Nem agyalsz a házvásárláson vagy a közös nyugdíjas éveken, egyszerűen nem látsz a következő napon túl. Szerencsére ezen is lehet változtatni: tűzzetek ki kisebb célokat, tervezzetek utazást vagy kisebb lakásátalakítást, hogy újra közösen dolgozzatok a jövőtökön!

Olvass tovább!