Tomcsanyi 2018. őszi-téli kollekció

2018. szeptember 12.
Ebben a szezonban a TOMCSANYI visszavágyódó, ugyanakkor minimalista inspirációját a budapesti hármas metró stílusából merítette, mely messze híres nosztalgikus hangulatáról. A retrospektív esztétika, a legfrissebb divat és a letisztult minimalizmus kombinációja szokás szerint telitalálat.

A 2018-as őszi-téli kollekció egy képzeletbeli utazásra hív minket a Budapest utcái alatt futó metró vonalára. A retró színvilág az állomások falán húzódó szocialista tűzzománc képeket idézi. Mint már megszokhattuk a márkától, a kényelmet helyezi előtérbe, melyet szexi, intellektuális eleganciával fűszerez meg, hogy tökéletes viseletet nyújtson reggeltől estig.

A TOMCSANYI könnyed természetességgel teremt múltidéző hangulatot a védjegyévé vált printjeivel, ebben a szezonban egy tömeg print és egy mozgólépcső print idézi a zsúfolt városban való metrózás misztikussá hangolt élményét. A kollekció fő anyagai a puha, fehér és sötétkék vegán bőr, a hamvas, redőzött mustár és grafit cupro, az éjkék, nehéz selyem-érzetű viszkóz, valamint az égszínkék és jáde élőgyapjú.

Tűnj ki a tömegből TOMCSANYI-ban!

 

Nézd meg a teljes kollekciót!

41 fotó megtekintése

 

Fotó: Barta Anna
Modell: Kreif Zsuzsanna
Styling: Skyba Iryna

Hol: tomcsanyi.eu

Kíváncsi vagy a 2019-es tavaszi-nyári kollekcióra? A márka már megjelentette a kollekciót beharangozó videót, amelyet a klasszikus teniszruha fazonok ihlették. A videó majdnem minden totáljában más más ruhadarab van megmutatva, ugyanazon a szereplőn. A varázslat már itt kezdődik, a lány saját magával teniszezik, egy kis leheletnyi különbséggel. A kollekció darabjai minta és színek szerint, szinte észrevétlenül változnak. Maga a történet a tér és idő kontinuum megcsavarodására építkezik, szürreális keretet adva a videónak. A lebegő labdák valóban a térben voltak installálva, mint az előző pillanat kimerevített mementói, melyek jelen vannak a következő pillanatban is. Ezt a folytonosságot szakítja meg a hálót ért labda, mely feloldja ezt a szürreális jelenetet, és eltűnnek a szereplők, akik ezt a helyzetet előállították. A Tomcsanyira is jellemző retró hangulat a helyszínben is visszaköszön, ugyanúgy ahogy a kiegészítőkben. A 235 productions támogatása és a Giltan Dani vezette ODD utómunka nélkül nem jöhetett volna létre a videó.