CUKOVY 2019. tavaszi-nyári kollekció

2019. március 18.
A CUKOVY SS19 kollekciója a magyar huszár tradicióból és az cirkusz világából inspiráládott, melyek az öltözékek izgalmas formavilágában, jellegzetes szín- és mintakompozícióiban is visszaköszönnek.

A magyar huszár, mint fogalom és gyakorlat évszázadokon át ismert volt Európa-szerte. A katonák azért is lehettek olyan sikeresek a harcban, mert szoros együttműködésben álltak lovaikkal. A kollekció, amely a Marie Claire Fashion Daysen mutatkozott be, legfőbb szimbóluma ezért a ló, mellyel az ember évezredes kapcsolatban áll: az ősi magyar nomádság hitvilágában is fontos jelkép volt. A ló a legtöbb kultúrában az erő, a hatalom szimbólumaként ismert. A hagyományos magyar katonai viselet török és délszláv hatásra a 18. század második felében alakult ki, később pedig folyamatosan fejlődött a kor nemesi öltözékeivel kölcsönhatásban.

A huszárok fegyelmezett, merev karakterét a cirkusz játékos, illuzórikus jegyeinek újraértelmezései oldják a kollekcióban. Az Eötvös Cirkusz világhíres művészei és a cirkusz jellegzetes díszletei, hangulata egy varázslatos világba kalauzolnak el minket. Az előadás alatt megszűnik a tér és az idő, a közönség bevonódik, a történet szereplőinek bőrébe bújik. E misztikus univerzum alapmotívumait és sajátos hangulatát fordította saját nyelvére a CUKOVY a CUKOVY CIRCUS kollekcióban.

A kollekció anyagai közt találunk farmert, pamutot, csíkos fémszálas viszkózt, selymet, és organzát. Az alkalmazott technikák: printelés és hímzés.

A CUKOVY 2014-ben született meg Tálosi Lívia és Csukovics Brigitta találkozásából. A márka az első pillanattól fogva ötvözte a futurisztikus, lázadó, innovatív megoldásokat az aktuális divatirányzatok markereivel. A különböző kultúrákból és művészeti ágakból inspirálódott nőies vonalak és színvilágok formabontó, markáns ruhadarabokon jelennek meg a márka kollekcióiban.

64 fotó megtekintése