Alma Vetlényi 2019. tavaszi-nyári kollekció

2019. április 23.
Vetlényi Alma 2019 tavasz/nyári kollekcióját személyes gyermekkori emlékei inspirálták a '90-es évekből. Saját gyermekkori ruháinak forma- és színvilágát dolgozta fel és értelmezte újra dekonstruktív módon.

A szabásvonalakban és sziluettekben fellelhető a gyermeki játékosság – fodrok, kivágások, kapucni formájában–, új értelmet nyer. A fodrok itt már nem díszítő, hanem funkcionális szerepet kapnak. A kivágások egy-egy testrészt finoman kiemelnek és szimbolikus jelentést is hordoznak, a tervező szerint az emlékek hiányos részeit jelképezik.

Az új kollekció három imidzsdarabján kézi hímzések találhatóak, melyek a tervező gyermekkori naplójából kiragadott mondatok. Ezek a mondatok újra és újra aktuálissá válnak, ahogy a divat egyes korszakai visszatérnek. A hímzések a ruhák belső oldalán találhatóak, ezzel szimbolizálva az ember belső, személyes értékeit, melyeket csak akkor ismerhetünk meg, ha közelebb kerülünk egymáshoz. Az ilyen megismerések adják az alapját a mély, fenntartható kapcsolatoknak.

Az új kollekciónak központi gondolatát a színek, a színek harmóniájának együtthatása, egyenrangúsága adja. A ruhák színe egy fontos és aktuális kérdésre hívja fel a figyelmet: a rasszizmusra és az ellene való fellépésre. (Az Alma Vetlényi márka egy kampányt is indított a Rasszizmus Elleni Világnapon mely már nemzetközi visszhangot is kapott.)

A kollekció a természetes nőisesség híveit kívánja megszólítani. Azokat a nőket, akik a tudatos életmódjukat és a fenntartható értékeket öltözködésükön keresztül is szeretnék kifejezni és képviselni.
 A fenntartható és etikus divat hazai képviselőjeként a ruhadarabok fontos részét képezi a természetes anyaghasználat – ez esetben hernyóselyem és pamut –, valamint a szabászati hulladékgazdálkodás elvein alapuló kivitelezési folyamat.

21 fotó megtekintése


Kreatív Direction: Vetlényi Alma

Fotó: Albert Alianna
Smink: Papp Szandra és Dés Bianka
Modell: Panna és Csilla Attractive Models
Cipő: Vagabond

Showroom: 1016, Bp. Mészáros utca 2. Bejelentkezés telefonon illetve e-mailen.