A Printa 2020-as tavaszi–nyári kollekciója

2020. március 16.
Igazi nyári hangulatot áraszt a Printa tavaszi kollekciója, amelyet a földszínek határoznak meg.

Igazi nyári hangulatot áraszt a Printa tavaszi kollekciója, amit a földszínek határoznak meg (a kövek, a homok és a növények árnyalatai). A természet mellett az urbánus elemek is megjelennek a kollekcióban, a minták alakulását a graffitik, azaz falfirkák inspirálták, amelyek személyes és fontos üzeneteket rejtenek.

A tervezés, mint mindig, igazi printás folyamat volt, a spontán skicceket Csiszár Bori ügyes kezei alakították zero waste szabászati remekművekké. A rengeteg komoly input mellett a humor is állandó társuk a tervezés során, így született meg a Floor is lava minta, egy népszerű internetes mém, illetve challange mintájára – felhasználva a Fortepan kifogyhatatlan képtárát. Mindig lényeges szempont számukra, hogy a darabok egymással jól kombinálhatóak legyenek, és természetesen, fenntartható anyagokból készüljenek.

88 fotó megtekintése

A teljesség igénye nélkül néhány darab, amelyekre különösen büszke a csapat:

Fonott táska: egy hajdú-bihar megyei kis közösség segítségével készült, akik gyönyörű gyékényből készült tárgyakat készítenek.

Zero Waste ruha: a Printa mindig szem előtt tartja azt, hogy ha új anyagból dolgoznak, akkor az Oekotex legyen, és a darab lehetőleg zero waste szabásminta alapján készüljön. Ez a ruha nulla szabászati hulladékot termel, és Oekotex-lensorona anyagból van.

Safari póló (lásd a felső képet): a biopamut pólót kiegészítették egy-egy negyed újrahasznosított inggel, ami izgalmas kombináció lett, abszolút a mai trendekre reflektál.

Modell: Munkácsi Brigitta
Lookbook fotó: Orbán Szilárd
Tárgyfotó: Gosztom Gergő