Megjelent a szeptemberi Marie Claire – újrapapíron

2019. augusztus 15.
Zöldbe borult a Marie Claire első őszi száma. A címlapról Döbrösi Laura színésznő mosolyog ránk, és biztat bennünket arra, ami az egész lapot belengi: Váltsunk zöldre!

Döbrösi Laurával hosszan beszélgettünk: elmondta, hogy környezettudatos módon igyekszik élni, beszélt arról, hogy mi motiválja, és hogy elsősorban a viselkedésünk, a szokásaink megváltoztatásában látja a megoldást. Közben persze mesélt a terveiről, a munkáiról is.

Egy Afrikában készült fotóriporttal indítjuk a lapot: csodálatos élelmiszererdőket ismerhetünk meg, amelyek finomságokkal látják el a gyerekeket, megkönnyítik a nők munkáját, és megvédik a falvakat az áradásoktól. Olvashatjuk három sikeres nő bátor szavait, akik nem is olyan rég még súlyos evészavarokkal küzdöttek. De bátorságról szól annak a hattagú családnak a története is, akik kíváncsiságból nekivágtak a világ legveszélyesebb országainak, hogy életre szóló kalandokkal, megerősödött családi kötelékkel térjenek haza.

Mautner Zsófi elmondja, kik azok a nők, akik folyamatosan inspirálják, Leonardo di Caprio pedig, aki Brad Pittel és Margot Robbie-vel komédiázik egy vadonatúj moziban, a Volt egyszer egy… Hollywoodban, őszintén mesél egy interjúban magáról és a star systemmel való viszonyáról. Megismerhetjük Vitanovics Dusánt, aki szerbiai születésű idegsebész, műtővezető, de orvosi pályafutásával párhuzamosan futó, érdekes filmes karrierrel is büszkélkedhet. Állandó szerzőnk, Hidas Judit új kötete kapcsán arról győz meg bennünket, hogy aki nem szereti önmagát, az bizony másoknak sem tud örömet okozni.

Szeptember az őszi-téli trendelőrejelzés hónapja. Divatoldalainkról kiderül, hogy vibráló színekre és látványos sziluettekre számíthatunk az eljövő szezonban, szépséganyagaink pedig arról árulkodnak, hogy eljött az igazán élénk színek, a szemfényvesztő megoldások, a formabontó vonalak ideje. A sok fontos információ után Madeirán végre megpihenhetünk kicsit, Sági Ildikó, a Marie Claire divatstylistja magabiztosan kalauzol bennünket a vadregényes portugál szigetek piacai, őserdői és strandjai között.

A lapon belül 44 oldalas ökomellékletet találsz, fontos témákkal, megfontolandó tippekkel, meglepő történetekkel:

  • bepillantunk egy öttagú család életébe, akik gyakorlatilag hulladékmentesen élnek
  • bemutatunk ökológus kutatónőket, akik nap mint nap tesznek a környezetünkért, és klímaharcos kamaszokat
  • elbeszélgetünk Livia Firth-szel, a fenntartható divat királynőjével
  • körülnézünk szépségmanufaktúrákban, ahol a természet erejét zárják tégelyekbe, vendéglőkben, ahová nyugodtan járhatnak ökotudatos vendégek és műhelyekben, ahol környezetbarát módon születnek csodálatos divatkiegészítők.