Megjelent a márciusi Marie Claire

2020. február 13.
Margot Robbie-val a címlapon jelent meg márciusi lapszámunk. Nyitó fotóriportunkban olyan magyar férfiakat kérdeztünk, akik kivették a részüket a gyerekük körüli teendőkből már a legelső időkben is. És ha március, akkor szokásunkhoz híven mutatjuk a trendeket: azokat a sminkeket és szetteket, amelyeket a következő szezonra álmodtak meg nekünk a tervezők.

Az évtizedek óta beégett családmodell repedezni látszik, a 21. századi apák közül egyre többen akarnak részt venni a gyerekeik életében. Az új munkamegosztással pedig mindenki jól jár. Fotóriportunkban ismert férfiak – Istenes Bence, Kiss Gergely, S. Takács András, Lackfi János, Szabó Kimmel Tamás, Magyarósi Csaba – mesélnek az első fürdetésről, átvirrasztott éjszakákról, családbarát munkahelyről és az együtt töltött idő fontosságáról.

Az ausztrál Margot Robbie néhány éve nagy reményekkel érkezett Hollywoodba, beállni a sorba azonban esze ágában sem volt. A saját szabályai szerint építi a karrierjét és jól menő produkciós céget is vezet. Most újra az őrült Harley Quinn szerepébe bújt.

Székely Kriszta balerinának készült, majd bárt nyitott Laoszban. Kereskedelmi tévés pályára lépett, majd színházrendező lett, a Katona József Színház alaptagja – vele készítettünk nagyinterjút.

Csettint, fordul, kísér – ez a címe Mészáros Gabriella révészről szóló riportunknak. Gabriella abban az értelemben révész, hogy olyan sorstársainak segít, akik hasonló dolgokon mennek keresztül, mint amin ő már túl van. Gabriella kerekesszékben ül és nem lát, mégis kevés ember tűnik ennyire egésznek. „Ha ez a lány kerekesszékben és vakon így intézi az életét, és ilyen jókedvű, akkor én sem hagyhatom el magam” – mondta róla az egyik megszólalónk, és sokan fogjuk ugyanezt érezni, amikor elolvassuk ezt a cikket.

Teltházas jógatermek, hetente induló jógaoktató-képzések, egyre szaporodó hétvégi jógás elvonulások, a közösségi médiában folyamatosan posztoló jógaguruk hatalmas követőtáborral – a jógázás növekvő népszerűségének néhány jól érzékelhető megnyilvánulása. Vajon minek köszönhető, hogy India legértékesebb export cikke a nyugati világ polgárai számára oly vonzóvá vált, és mire szolgál még a jóga – a klasszikus gyakorláson túl – a modern kor embere számára? Erre keressük a választ cikkünkben.

Meghatározhatják-e a kapcsolatainkat a nagymamánk férfiaktól elszenvedett traumái? Korlátozhat-e a munkahelyi sikerben a felmenőinktől örökölt állandó kudarcélmény? A DNS-ünkbe ivódott, úgynevezett transzgenerációs fájdalmak kérdésével ma már pszichológusok, coachok, hazai és külföldi szakkönyvek sokasága foglalkozik. Ahogyan azzal is, miként oldhatjuk fel az életünket és párkapcsolatainkat befolyásoló, belénk kódolt káros mintákat.

Az ételeket szépen, profin fotózni külön tudomány – ennek a szakmának az egyik legkiválóbb képviselőjére bukkantunk Kanadában. Azt már mondanunk sem kell, hogy magyar. És nő. És a gyakornokai is mind nők, hogy meglegyen az utánpótlás is. Gasztró rovatunkban Visnyei Mayát mutatjuk be.

A márciusi lapszámunkban most is bemutatjuk az aktuális divat és szépségtrendeket – idén választhatunk színpompás szetteket és vidám sminkeket, csak bátran!

A normál méretű magazin most Helia-D CLEANSER Micellás sminklemosó és hidratáló arctisztító kendővel kapható az újságárusoknál.