Megjelent a friss Marie Claire – 2021/2.

2021. március 10.
Megjelent a több elemében is megújult Marie Claire magazin 2021/2. lapszáma. A címlapon Penelopé Cruz, aki mesélt a járvány miatti megváltozott hétköznapjairól és arról is, hogy ismét Pedro Almodóvarral készül forgatni. A szezon kezdetekor aktuális divat- és szépségtrendeket most egy 20 oldalas Beauty Extra melléklettel egészítettük ki, amelyben a bőrápolásra fókuszálunk.

„Telefonon keresztül légies, elbűvölő, nyitott, még ha olykor meg is kísérel kitérni bizonyos kérdések elől. Ez a nő tele van lelkesedéssel, szenvedéllyel, tapasztalatokkal, bizonyosságokkal, de kételyekkel is” – állapította meg Penelopé Cruzról a francia Marie Claire újságírója, akinek telefonon sikerült elérnie a színésznőt.

Isabelle Huppert-rel Zoomon keresztül készített interjút Köves Gábor. Huppert legújabb filmjében egy olyan nőt alakít, akit egyfajta nosztalgia mozgat, és hamarosan érkezik egy olyan mozija is, amelyet részben Budapesten forgatott. Büszkék vagyunk a divatszekcióban olvasható exkluzív interjúra is, amelyet állandó szerzőnk, a Budapesten élő Mario Cossu készített Silvia Calderoni színésznővel, aktivistával, a Gucci ünnepi kisfilmjeinek a főszereplőjével.

Háy János három novellát írt a Marie Claire felkérésére, az első – Nyolc betű címmel – ebben a számban olvasható. Az íróval nagyinterjút is készítettünk, megismerhetjük a gondolatait az alkotásról, a hosszú párkapcsolatokról és a veszteségről is.

Aktuális rovatunkban górcső alá vesszük azt a kérdést, hogy miért is hallunk olyan ritkán női neveket, amikor tudományos eredményekről, áttörésekről, díjakról esik szó. Az biztos, hogy az okok sokkal inkább a társadalmi berögződésekben, mintsem az adottságok környékén keresendők.

Szupernők című fotóriportunkban olyan magyar nőket mutatunk be – Szabó Doris, Szalai Dóri, Molnár Lainey, Kaptay Annamari, Oláh Barbara és az összeállítás fotósa, Szombat Éva –, akik kreativitásukkal, bátorságukkal másokat is motiválnak. Többek között arról mesélnek, hogy ők miből merítenek erőt, és hogy mire a legbüszkébbek.

Nathalie George is egy szupernő, őt párizsi otthonában – ami nem több, mint 15 négyzetméter – kereste fel újságírónk, Valkovics Tünde. Az egykori művészeti vezető a karrierjét a Diornál kezdte, majd több komoly divatház alkalmazásában állt. Most azt mondja, hogy sosem szomorkodott amiatt, hogy a körülményei ennyire megváltoztak, szerinte a legfontosabb az élmények, például az étkezések megosztása másokkal.

Új rovatok is debütálnak ebben a lapszámban. A Kritikusok kedvenceiben a kulturális élet meghatározó női véleményformálóit mutatjuk be, a Női tárcában pénzügyi tippeket adunk, a Menekülőút 21 olyan hazai úti célokat mutat be, amelyek szerintünk feltétlenül megérnek egy rövid kiruccanást.

20 oldalas Beauty Extra mellékletünkben a bőrápolás került főszerepbe. Szót ejtünk – többek között – az új generációs természetes kozmetikumokról, a legújabb esztétikai trendekről és a kíméletes anti-aging hatóanyagokról is.

marieclaire-2021/2

Olvass tovább!