Hollywoodban is léteznek igazi barátságok

2020. július 30.
Az Egyesült Nemzetek Közgyűlése 2011-ben nyilvánította július 30-át a barátság nemzetközi napjává. Érdekesség, hogy még hivatalos jelképet is választottak neki, ez pedig nem más, mint Micimackó. A következőkben a világnap alkalmából bemutatunk néhány hollywoodi sztárt, akiknek barátsága évtizedek óta legendás.

Ben Affleck és Matt Damon

Ben-Affleck-Matt-Damon

A két színész legendás barátsága még gyerekkorukban kezdődött. Bostonban két háztömbnyire nőttek fel egymástól, de igazából a közös érdeklődés hozta össze őket: Affleck egy interjúban úgy emlékezett, hogy Damon előtt senki sem osztotta a színészet iránti lelkesedését. 1998-ban közösen nyerték el az Oscar-díjat a Good Will Hunting forgatókönyvéért, onnantól pedig mindketten az A-listás sztárok listájának élére kerültek. „Nem tudom szavakkal kifejezni, mennyire értékes, ha van egy olyan ember az életedben, aki a hullámvölgyekben is melletted áll, és aki tudja, mi a véleményed az életről. Ez a barátság hihetetlenül fontos és felbecsülhetetlen számomra” – mondta Matt Damonról egy interjúban Ben Affleck.

Jennifer Aniston és Courteney Cox

Jennifer-Aniston-Courteney-Cox

A Jóbarátok című sorozat forgatásán valójában mind a hat főszereplő megszerette egymást, de Jennifer Aniston és Courteney Cox között egy olyan különösen szoros kötelék alakult ki, ami lassan már 30 éve tart. Egy korábbi interjúban azt is elárulták, hogy nincs olyan hét, hogy legalább ne beszéljenek telefonon egymással. „Court sosem ítélkezik, iszonyatosan igazságos, rendkívül lojális, és szenvedélyesen tud szeretni. Anélkül, hogy kiteregetném a magánéletem, annyit elárulhatok, hogy Court mellettem állt a legnehezebb és a legjobb pillanataimban is” – mondta barátnőjéről Jennifer Aniston.

Ezt olvastad már?

Tobey Maguire és Leonardo DiCaprio

Tobey-Maguire-Leonardo-DiCaprio

Tobey Maguire és Leonardo DiCaprio barátsága is évtizedek óta tart. Mindketten gyerekszínészként kezdték, és ekkor is barátkoztak össze, mikor a szüleik meghallgatásokra hordták őket. „Minden projektet előre átrágunk, mielőtt belevágnánk. Minden egyes döntést, amit valaha meghoztam, megbeszéltem Tobey-val, és ez fordítva is így van. Rengeteget beszélgetünk a munkáról, sokszor nem egyezik a véleményünk, de mindig támogatjuk egymást, bármiről is legyen szó” – nyilatkozta korábban Leonardo DiCaprio.

Salma Hayek és Penélope Cruz

Salma-Hayek-Penélope-Cruz

A két színésznő barátsága egészen 2001-ig nyúlik vissza, 2006-ban pedig együtt is játszottak a Las Bandidas című filmben. „Ő az egyik legjobb barátnőm. Huevos-nak (tojás) hívjuk egymást, ez a név még akkor jött, amikor együtt forgattunk, még egyikünknek sem volt gyereke, ezért sokkal többet alhattunk, mint manapság. Ez a becézés igazából arra utal, milyen lusták is voltunk” – mesélte az Allure magazinnak néhány éve Penélope Cruz.

Nicole Kidman és Naomi Watts

Nicole-Kidman-Naomi-Watts

Naomi Watts Nagy-Britanniában született, de amikor 14 éves volt, a családjával Ausztráliába költöztek, és egy iskolába kezdett járni Nicole Kidmannel – ám akkor még nem kerültek közel egymáshoz. Watts ugyanis nehezen illeszkedett be, Kidman pedig a vagány csaj volt a suliban, így nemigen mozogtak egy társaságban. Végül az 1991-es Flört című film forgatása alatt lettek jóban, és a két színésznő végül annyira egymásra talált, hogy azóta is töretlenül kitartanak egymás mellett

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images