Kristen Stewart élete első Oscar-jelölését kapta

2022. február 09.
Az Amerikai Filmakadémia Diana hercegnő szerepéért jelölte a legjobb női főszereplő kategóriában Oscar-díjra Kristen Stewartot.

Illusztris társaságban várhatja Kristen Stewart a márciusi Oscar-díjátadó gálát. A legjobb női főszereplő kategóriában Jessica Chastain, Olivia Coleman, Penélope Cruz és Nicole Kidman mellett ugyanis a Spencerben nyújtott alakításáért Kristen Stewartot is Oscar-díjra jelölték, életében először. 

kristen-stewart-oscar-jeloles-spencer

„Nem tudtam túl sokat Diana hercegnőről azelőtt, hogy megkaptam volna a szerepet” – mondta még tavaly Kristen Stewart nem sokkal azután, hogy kiderült, ő alakíthatja majd az életrajzi filmben a szívek hercegnőjét. „Nem volt semmi előkoncepcióm arról, milyen volt. Azt tudtam, hogy az embereknek hiányzik és nagy űrt hagyott maga után halálával.” Kristen Stewartnak mindezek ellenére – vagy pont ezért – sikerült megragadnia Diana személyiségének lényegét, még jellegzetes hangját és beszédstílusát is remekül megtanulta. 

Kristen Stewart a filmbemutató után azt is elmondta, hogy a legmegindítóbb az volt, hogy Diana két gyermek, Vilmos és Harry édesanyja volt. ​​„Én még nem vagyok anya – mondta Stewart. – De tudom, hogy valakit nézni felnőni és tigrisként megvédeni mindentől az anyaság része. Jó, hogy a film leghangsúlyosabb része nem az, hogy mennyire el volt zárva mindentől és mindenkitől, vagy a kivételes helyzete, vagy hogy milyen nehéz volt megérteni őt, hanem az, hogy anya volt.”

Forrás: E! Online Fotó: Getty Images

Olvass tovább!