Alaposan feltöltekezünk az őszre az utolsó nyári napsugarakkal. A Budapest közelében fekvő DomaFarm erdőkkel körülölelt majorságában jártunk, falatoztunk a szabadban, meglátogattuk a lovardát, játszottunk a háziállatokkal, kipróbáltunk mindent, ami csak jó a vidéki életben. A Hosszúréti Rendezvényházat egy egykori gabonatároló százötven éves épületében alakították ki, a helyreállításnál az eredeti hangulat és stílus megőrzésére törekedtek a tulajdonosok.
Tészta cukkinivel, csirkével és citromos fokhagymaszósszal
• 37,5 deka a kedvenc száraztésztánkból
• 10 deka vaj
• 3-4 sárga és zöld cukkini
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 csirkemell kockára vágva
• 2 szál zöldhagyma
• 1 nagy citrom leve és lereszelt héja
• néhány evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselyem
• reszelt parmezán, ha szeretjük
• só, bors
Tegyük fel forró, sós vízben főni a tésztát. Hevítsünk három deka vajat egy nagy, mély serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele a felszeletelt cukkinit és a fokhagymát, és kevergetve főzzük öt percig, vagy amíg a cukkini megpuhul. Adjuk hozzá a csirkemellet is, és keverjük tovább az ételt még négy-öt percig. Az időközben megfőtt tésztát szűrjük le, öntsük a serpenyőbe, és adjuk hozzá a maradék vajat, a felkarikázott zöldhagymát, a citromhéjat és -levet, valamint a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön rövid ideig kevergessük még tovább a tésztát, ha szeretjük, ezen a ponton megszórhatjuk kevés parmezánnal is. Tűzforrón tálaljuk.
Fotó: @danielbodnar_ph Receptek: Major Andrea, @but_first_vegies Helyszín: domafarm.eu/hu/events Tányér: Virma Nóra kerámia @forumfabrika