Narancsos muffin
Hozzávalók: (kb. 18 darabhoz)
- 175 gramm puha vaj
- 165 gramm kristálycukor
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 2 teáskanál narancsízű likőr
- 3 tojás
- 150 gramm finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 200 gramm fehér csokoládé
- 160 milliliter habtejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a vajat, a cukrot, a narancshéjat és a likőrt egy tálba, és kézimixerrel addig keverjük, amíg kivilágosodik és krémessé válik. Egyesével keverjük bele a tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is. Béleljük ki a muffinsütőformát papírkapszlikkal, és kanalazzuk bele a mélyedésekbe a tésztát. Süssük 15 percig vagy tűpróbáig süssük. Tegyük süteményhűtő rácsra kihűlni.
A csokoládékrémhez öntsük a habtejszínt egy kisebb lábasba, tördeljük bele a fehér csokit, és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett addig melegítsük, amíg sima, egynemű lesz. Kanalazzuk a muffinok tetejére, és hagyjuk megdermedni.
Fotó: Julia Hoersch Food styling: Anne-Katrin Weber Styling: Dietlind Wolf Recept: Hannah Doods, Steve Pearce
Még több karácsonyi receptet a friss Marie Claire-ben találsz!