Podcast: Bovaryné öltözködik. Miért sikk a franciás stílus?

2019. november 28.
Emlékeztek Emma Bovaryra? Gustave Flaubert hősnőjére? Aki boldogtalan, vagy annak hitt élete miatt megmérgezte magát? Nos, megpróbálunk neki elképzelni egy másik világot. Egy olyan életet, amelyben otthagyhatta a poros francia kisvárost, és elutazhatott. Mondjuk, egyenesen ide hozzánk. Ma milyen zenét hallgatna, mit enne, mit olvasna, mit nézne meg színházban vagy operában, miről beszélgetne, hogyan csinosítaná magát egy francia nő Budapesten? Szederkényi Olga hangjáték-sorozata.

 

November 16-án nyílik a Rotschild Klára kiállítás, amely a legendás tervezőnőnek állít emléket, aki a szocializmusban egy kis Párizst varázsolt Budapestre. Miért vágytak és vágynak a nők a Fény városába? Ma miért vonzó a franciás, sikkes nő? És miért vonzó az amerikai white trash vonal? Léa Sédoux-t vagy Kim Kardashiant utánozzák többen?

Szederkényi Olga a Bovaryné másik élete első részében Simonovics Ildikó, művészettörténésszel és az RC kiállítás kurátorával, majd Schiffer Miklós, divat- és stílusszakértővel beszélgetett.

Decemberben jövünk a következő résszel!

ELÉRHETŐ MÉG iTunes-on, Spotify-on és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!