Ezeket a divat podcasteket hallgasd!

2019. július 16.
Fenntarthatóság, divattörténet és az üzleti oldal: íme három fashion podcast, amit ajánlunk!

A könyvek, filmek és sorozatok mellett természetesen az óriási népszerűségnek örvendő podcastok között is találunk izgalmas, divat témájú adásokat. Legyen szó a közösségi média hatásaira a testképünkre, a legmenőbb márkákról vagy éppen bemutatók taglalásáról illetve kritikusabb gondolatokról is, a divattippek mellett, se szeri se száma a fashion podcasteknek – csak győzzük hallgatni. Íme három, amit ajánlunk, ha valami érdekesre és elgondolkodtató hallgatnivalóra vágysz nyáron!

Ha valakit érdekel a divat története, akkor az Unravel mellett a Dressed: The History of Fashion podcast lesz a kedvence. Az adásokból megtudható, mennyivel többről van is szó, mint pusztán szép ruhákrók és felfedezhetjük, milyen gazdag és komplex háttere van annak, amit viselünk.

Clare Press neve garantáltan ismerősen cseng, ha valaki érdeklődik a divat fenntartható oldala iránt. Clare az ausztrál, igencsak ennek a promótálására fókuszáló Vogue kiadásnak a fenntarthatósági szerkesztője és Wardrobe Crisis címmel már egy könyve is megjelent. Ugyanezen a néven fut a divat podcastja és mily meglepő: a fő téma a tudatosság, az etikus és környezetbarát divat. Vendégeivel a divat rendszerét elemzik és mélyre ásnak, ha a divat emberekre és a Földre tett hatásáról van szó. Valódi dilemmák, fontos kérdések is helyet kapnak a beszélgetésekben. Sokat megtudhatunk a divat etikai oldaláról, fogyasztásról, aktivizmusról, identitásról és kreativitásról! Többek közt meghallgathatjuk a Wardrobe Crisis beszélgetései között a Studio One Eigthy Nine alapítóinak gondolatait, vagy éppen Sass Brownt és Simone Ciprianit is.

Imran Amed, a The Business of Fashion alapítója épp Kim Kardashiannel és Kris Jennerrel beszélget

A The Business of Fashion megkerülhetetlen, ha a divat üzleti és gazdasági oldaláról van szó. A podcastjukban pedig ehhez híven nagyon izgalmas beszélgetéseknek lehetünk fültanúi: hallhatjuk például Sébastien Koppot, a Veja fenntartható kult cipőmárka alapítóját, a híres divatírót, Tim Blanks-et, amint a legújabb show-król beszél, vagy akár a Moncler ügyvezető igazgatóját is, Remo Ruffinit, amint a Genius projektjükről mesél.

fotó: Profimédia – Red Dot