Mit gondol? podcast – Bányai Kelemen Barna a hazáról

2022. március 10.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast első epizódjának vendége Bányai-Kelemen Barna, akivel Lukács Luca a hazáról beszélget.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti. Az első rész vendége: Bányai Kelemen Barna.

Barna a Katona József Színház színművésze, de a legtöbben mostanában a Toxikoma című film Csernus dokijaként találkozhattatok vele. Marosvásárhelyen született, és 33 éves koráig ott is élt. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban játszott és nem is vágyódott Budapestre, sőt büszke volt arra, hogy ő otthon maradt. Majd Alföldi Róbert felkérte Petruchio szerepére a Makrancos Katában a szombathelyi Weöres Sándor színházban, itt ismerkedett meg feleségével, a szintén színész Bánfalvi Eszterrel. Ezután nem volt kérdés, hogy Magyarországon marad. Mindig kíváncsi voltam, hogy egy határon túli magyarnak vajon mennyiben különbözik a hazához való viszonya egy Magyarországon felnőtt emberéhez képest. Mit jelent az, hogy magyarként, de közjogi értelemben egy másik országban nőtt fel? Beszélgettünk gyerekkorról, az első emlékekről, hazaszeretetről és politikáról is.

Hallgasd meg a beszélgetést!

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!