Hamarosan: Mit gondol? podcast – Horváth Renátó a táncról

2022. március 17.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast második epizódjának vendége a Miskolci Balett táncosa, Horváth Renátó, akivel a táncról beszélgetünk, vagyis leginkább arról, hogy mi történik, ha egy táncos kerekesszékbe kerül.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben, vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

Jövő héten a táncról beszélgetünk, vagyis leginkább arról, hogy mi történik, ha egy táncos kerekesszékbe kerül. Horváth Renátó meséli el a történetét, aki két és fél évvel ezelőtt még a Miskolci Balett táncosa volt, majd megtörtént vele az elképzelhetetlen.

mit-gondol-podcast-horvath-renato-tanc

2019. december 3-án egy hosszú próbanap után még elment bevásárolni, és amikor otthon letette a szatyrokat a földre, egy óriási vágást érzett a lapockái között. Pár óra leforgása alatt bénult le teljesen és veszett el az életéből minden olyan terv és álom, amelynek megvalósítására készült. Renátó Polgáron egy kelet-magyarországi kisvárosban nőtt fel, ami földrajzilag nincs messze Miskolctól, a Miskolci Balettól viszont világok választják el. Ennek ellenére soha nem volt kérdés számára, hogy a tánc az ő útja. Egy táncosnak a teste az eszköze, nem tudom milyen példával tudnám pontosan érzékeltetni, hogy miért ennyire hátborzongató az, hogy mindez épp egy olyan emberrel történt meg, akinek az volt a hivatása, hogy a teste segítségével fejezze ki magát, fogalmazza meg a mondanivalóját. Kíváncsi voltam rá, hogyan gondolkodott táncosként, milyen reális esélyei vannak a gyógyulására, és hogy egy ilyen baleset, hogyan változtatta meg az életét.

Hallgasd meg!

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

IRATKOZZ FEL!

Az első részt már meghallgattad?