Mit gondol? podcast – Bánki György a narcizmusról

2022. április 21.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast negyedik epizódjának vendége Bánki György, akivel mi másról, mint a narcizmusról beszélgetünk.

Volt már olyan érzésed egy beszélgetés közben vagy egy interjú hallgatása kapcsán, hogy legszívesebben megkérdezted volna a másik véleményét valamiről? Csak nem merted, vagy nem volt rá lehetőséged? Nekem ez az érzés nagyon ismerős! A Mit gondol? podcast pont erről szól, hozok egy szót, egy fogalmat, és megkeresem azt az embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Minden második csütörtökön új epizóddal várlak titeket, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, ami mindannyiunk életét érinti.

A mostani epizód a narcizmusról szól, a vendégem pedig Bánki György pszichiáter, A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyv írója. Ez az a könyv, ami először két évvel ezelőtt került a kezembe, aztán gyorsan le is tettem, mert éppen nem voltam túl jóban magammal, és azt éreztem, hogy ezek a mondatok csak még mélyebbre taszítanak. A narcizmus egy olyan fogalom, amit egyre többet használunk a köznyelvben is. Könnyen aggatjuk emberekre a narcisztikus jelzőt, ha bántanak minket, vagy ha azt érezzük, hogy valaki a lehető legnagyobb természetességgel gyalogol át rajtunk. De tulajdonképpen mit is jelent a narcizmus, hogyan lesz valaki narcisztikus, mit csináljon az, aki úgy érzi, hogy önmaga is érintett a témában?

mit-gondol-podcast-banki-gyorgy

Ezeket a kérdéseket jártuk körbe Bánki Györggyel, akinek a könyve számomra egy nagyon fontos sarokkővé vált a saját önismereti utamban, mert nemcsak azt tudtam meg belőle, hogy mit kezdjek a körülöttem lévők narcizmusával, hanem azt is, hogy mit kezdjek a sajátommal. 

Hallgasd meg!

 

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!

Ezt is hallgasd meg!