Mit gondol? podcast – Mohamed Fatima a származásról

2023. április 13.
Egy szó és egy ember, akinek ez a szó az életében különösen fontos. A Mit gondol? podcast 3. évadának új vendége Mohamed Fatima énekesnő, akivel a származásról beszélgettünk.

A Mit gondol? podcast harmadik évadában ismét hozunk egy szót, egy fogalmat és keresünk hozzá egy olyan embert, akinek a véleménye valamiért különösen fontos és releváns a témában. Lukács Luca ebben az évadban is háromhetente csütörtökön új epizóddal vár titeket. A legújabb epizód vendége Mohamed Fatima, a Fekete Vonat egykori énekesnője, akivel a származásról beszélgettünk.

mohamed fatima mit gondol podcastAlapvetően két fajta ember van: jó ember és rossz ember, és ez teljesen független attól, hogy fehér a bőre vagy pár árnyalattal sötétebb. Mégis rengetegszer találkozunk azzal, hogy valakit pusztán a származása miatt ítélnek meg és azonosítják sztereotípiákkal. Milyen ezekkel szembenézni? Mennyire határoznak meg minket a felmenőink és a társadalmi skatulyák, amelyekbe beszuszakolnak minket?

Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Mohamed Fatima énekesnővel, aki a a Fekete Vonat tagjaként lett országosan ismert 15 évesen. Édesanyja roma származású, édesapja egyiptomi. A Fekete Vonat dalai már akkor is az egyenlőség mellett és a roma kisebbség elnyomása ellen álltak ki a ’90-es évek végén és Fatima hozzáállása a témához azóta sem változott. 

Hallgasd meg a beszélgetést!

 

Fotó: Németh Botond

Kövesd a Mit gondol? Instagram- és Facebook-oldalát is!

ELÉRHETŐ MÉG

 iTuneson, Spotifyon, a Google Podcasts-on és RSS-en is!