Temzén úszó házikó

2015. június 10.
Kék színű kertes ház úszik a Temze vizén, méghozzá a turisták otthoni elszállásolásának új törvénye ünneplésére.

Airbnb.co.uk

Érdekes látványnak lehetnek szemtanúi a Temze partján sétálgatók Londonban. Az Airbnb cég (saját lakásrészüket turistáknak kiadó lakosok közvetítője) ugyanis vízre bocsájtott egy komplett kis kertesházat, almafával, kutyaóllal együtt.

Ennek apropója, hogy a napokban változtatták meg a vendégfogadási törvényeket a fővárosban, miszerint a londoniak már akár 90 napra is elszállásolhatnak otthonukban külföldi turistákat.

Az ötlet Nick és Steve Tidball ikertestvérek fejéből pattant ki, a Pixar Fel! című filmje,és a Primrose Hill sikkes pasztell házaitól megihletve. A ház teljes mértékben kielégíti egy otthon igényeit, két hálószoba, egy nappali, fürdő és konyha van benne, egy kisebb kerttel, kutyaházzal és egy almafával. Működik benne az áram, és meleg víz is van, egyetlen hiányossága a fűtés, de szerncsére így nyáron ez nem jelent gondot.

A testvérek egyelőre azt még nem tudják mi lesz a sorsa építményüknek, de bevallották arról álmodoznak, hogy Bear Grylls vásárolja majd meg. Addig is London legújabb látványosságaként szolgál a Temze hullámainak sodrásában.

Ha meg szeretnéd nézni az ikersrácok hajóját az Airbnb-n, kattints ide!