Az Akademia Italia éttermében az olasz konyha egyszerű, de szigorúan ellenőrzött, minőségi, eredetvédett alapanyagaiból származó fogásait kínálják. A tészták és a desszertek is frissen, helyben, hagyományos módon készülnek. Az étterem alatt található delikátesz üzletben közel kétszáz fajta minőségi élelmiszert, Itália legjavát találni: tészták, olajbogyók, olívaolajok, balzsamecetek, és még sorolhatnánk.
A gasztronómiai központ főzőiskolájában kurzusokat is kínálnak az olasz kulinária szerelmeseinek: profi séfek garantáltan jó hangulatú képzéseken ismertetik meg az érdeklődőket a világszerte legnépszerűbb nemzeti konyha titkaival: legyen szó akár mennyei házi pizzáról, kézzel gyúrt gnocchiról vagy az ellenállhatatlan panna cottáról.
Az Akademia Italia tárt kapukkal vár mindenkit a Bazilika mellett: legyen szó vacsoráról, egy jó reggeli kávéról, vagy egy olasz fogás elsajátításáról.